Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2018, 10:30
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Víchrica na intrákoch v Bratislave vyrazila chatrné okno. Orkán Fabienne neobišiel ani Mlynskú dolinu plnú študentov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na jednom z vyšších poschodí Šturáku prišli študenti o okno.

Určite si počas včerajšieho večera zachytil silnú víchricu, ktorá sa prehnala (nielen) západným Slovenskom. Na naše územie totiž dorazil orkán Fabienne zo západnej Európy, pričom v najvyšších bodoch dosahoval rýchlosť vetra až 135 km/h (38 m/s).


Slovenský hydrometeorologický ústav pre túto príležitosť vydal výstrahu druhého stupňa, ktorú v pondelok, o 6:00 ráno, vystriedal prvý stupeň (o niečo slabší). Podobné vetry sa u nás ocitnú párkrát do roka a v menších obciach často prinesú aj niekoľko odtrhnutých komínov či odviatych škridlí.

Tentokrát si však s orkánom Fabienne musela poradiť aj Bratislava, presnejšie Mlynská dolina, kde študentom doslova vyrazilo okno z pántov. K balkónovej izbe na Šturáku, na jednom z najvyšších poschodí, nebol vietor vôbec citlivý a jedno z viacerých skiel si podal aj s okenným rámom, ktorý skončil na podlahe.

Vetrom vybité okno však predstavuje reálne nebezpečenstvo, možno práve tento incident tak presvedčí kompetentných k tomu, aby sa podujali aj na rekonštrukciu ešte starých intrákov, medzi ktoré patrí aj Šturák.

Víchrica na intrákoch v Bratislave vyrazila chatrné okno. Orkán Fabienne neobišiel ani Mlynskú dolinu plnú študentov
Zdroj: Dominika Vulgánová
Domov
Zdieľať
Diskusia