Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2018, 12:40
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Slovenka obdarováva jablkami svojich susedov úplne zadarmo. Sáčky plné ovocia vešia na plot

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Byť susedom Júlie z Ivanky pri Dunaji sa rozhodne oplatí.

Sezóna zberu ovocia vrcholí a niektorí pestovatelia si na úrodu rozhodne nemôžu sťažovať. Pred pár dňami sa vo viacerých médiách objavila správa, že istá Nórka nie­koľko dní po sebe vešala vrecká pl­né ja­bĺk na svoj plot, aby sa tak mohla s bohatými plodinami podeliť so svojimi susedmi.

To inšpirovalo aj Slovenku Júliu z Ivanky pri Dunaji, aby vo svojom susedstve urobila niečo podobné a prekvapila tak všetkých ľudí navôkol. Vďaka jej nezištnému činu si každý náhodný okoloidúci mohol úplne zadarmo zobrať sáčok plný chutných jabĺk. Išlo o jej vlastnú úrodu pozostávajúcu z nestriekaného ovocia, ktoré by si v supermarkete hľadal len ťažko.

Prebytočné plodiny zo záhrady nielenže povešala na svoj plot, ale taktiež zabezpečila, aby sa o tom dozvedeli aj ľudia z jej okolia. Do verejnej facebookovej skupiny Mamičky z Ivanky pri Dunaji a okolia totiž pridala fotografiu vyvesených jabĺk s lákavým popisom.

„ZADARMO. Domáce jablká, nestriekané (obyčajné, ale chutné), citrónky. Vymením sáčok jabĺk za prázdny sáčok. Nezľaknite sa psa. Nech vám padnú na úžitok.“

Slovenka obdarováva jablkami svojich susedov úplne zadarmo. Sáčky plné ovocia vešia na plot
Zdroj: Facebook (Julia Fabokova)

Príspevok si ihneď našiel veľké množstvo podporovateľov a pozitívnych ohlasov. Nehovoriac o stovkách lajkov či zdieľaní. Júliiným dobrosrdečným gestom sa môžeš pokojne nechať inšpirovať aj ty a dokázať tak, že aj v našej krajine existujú ľudia so srdcom na správnom mieste.

Domov
Zdieľať
Diskusia