Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2018, 9:30
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Vodička MHD nielenže počkala na slepca, no vybehla z električky a pomohla mu nastúpiť. Dobrý skutok ľudí na internete dojal

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA MHD
Uložiť Uložené

Situácia pri Poluse ukazuje, ako dôležité sú malé dobré skutky.

V dnešnej uponáhľanej dobe je náročné vidieť malé prejavy miloty, ktoré by v našej spoločnosti mali byť omnoho bežnejšie. Malé dobré skutky zaberú len málo času a námahy, pričom zvyčajne nestoja žiadne peniaze.

Na Facebooku sa takouto malou hrdinkou stala vodička bratislavskej električky, keď ju na sociálnej sieti vychválil jej zamestnávateľ. Dopravný podnik Bratislava denne vypravuje stovky vozidiel a pri snahe stíhať našponované cestovné poriadky je náročné pozastavovať sa nad čímkoľvek. Každá sekunda je totiž vzácna.

Vodička električky číslo 4 totiž pri jazde prejavila obdivuhodnú pozornosť a nielenže počkala na nevidiaceho pána precházdajúceho cez cestu, no dokonca opustila kabínu a pomohla mu nastúpiť. Všetko sa udialo o jedenástej hodine pri Poluse a vodička následne normálne pokračovala v jazde. Jej ochota však ľudí na internete poriadne dojala a k podobným činom by sa mal odhodlať každý z nás.

Domov
Zdieľať
Diskusia