Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2018, 14:33
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Kolumbii sa vyrobí 1 400 ton kokaínu ročne. Drogy je vo svete viac než kedykoľvek predtým

ZAUJÍMAVOSTI KOKAÍN
Uložiť Uložené

Boj proti drogám zatiaľ Kolumbia nevyhráva.

Drogy sú v dnešnej spoločnosti stále veľmi populárne a žiadne čísla nenaznačujú, že by sa blížil akýkoľvek úpadok. Pokiaľ je reč len o kokaíne, jeho produkcia je v Kolumbii podľa štatistík OSN najvyššia, aká kedy bola.

Pestovanie koky sa podľa najnovších informácií v Kolumbii rozšírilo až na 171 000 hektárov – svetová produkcia kokaínu tak podľa výpočtov narástla až o 31 %, na 1 379 ton ročne. Najväčším konzumentom kokaínu ostáva USA – odhaduje sa pritom, že každým rokom skúsi kokaín približne 900 000 nových Američanov.

Kolumbia pritom už desaťročia proti drogám bojuje, no do všetkého sú zapojené aj povstalecké organizácie, ktoré situáciu komplikujú. Práve tie majú nad pestovateľmi takmer plnú kontrolu a kokaín financuje ich boj proti kolumbijskej vláde. Aj napriek tomu však tamojšia vláda prisľúbila zničenie približne 75 % plantáží.

V Kolumbii sa vyrobí 1 400 ton kokaínu ročne. Drogy je vo svete viac než kedykoľvek predtým
Zdroj: DEA

Domov
Zdieľať
Diskusia