Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2018, 12:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Dievčatko každého očarí nádhernými obrovskými očami. Skrýva sa za nimi vzácna genetická porucha

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mama dievčatka prežíva mentálnu dilemu pri každom komplimente.

Maličké dvojročné dievčatko Mehlani Ramirez dokáže očariť svojimi očami každého, koho stretne. Už na prvý pohľad sú obrovské, čo občas býva u malých detí zvykom, lenže Mehlani si už prešla mnohými ťažkosťami.

Krátko po narodení jej lekári diagnostikovali Axenfeld-Riegerov syndróm, ktorý postihuje najmä oči, v horších prípadoch aj časti tváre.


Vo vnútri maternice sa dievčatku nevyvinula dúhovka štandardným spôsobom, takže namiesto farebnej dúhovky obsahujú iba jednu veľkú čiernu zrenicu. Mehlani diagnostikovali aj glaukómu, čiže zelený zákal, ale našťastie v súčasnosti vidí výborne.

Jej mama však nevie predpovedať, či sa stav zraku nebude postupom rokov zhoršovať. Okrem zdravotných problémov pritom mama Karina neustále rozmýšľa nad tým, či veľké oči nebudú v budúcnosti spôsobovať jej dcére problémy.


Obáva sa šikanovania v škole a pri každom komplimente od cudzieho človeka na ulici má chuť vysvetliť mu, že nejde o štandardné oči a koľko bolesti sa za nimi ukrýva, avšak myšlienku vždy prehltne a len zdvorilo poďakuje.

Verí, že jej dcéra si bude celý život uvedomovať, aká je krásna so svojimi veľkými očami a nepripustí si verbálne útoky, ak by aj nejaké prišli.

Ľudia na internete pod príspevky mamy Kariny neustále komentujú, aby sa nestrachovala, pretože krása malého dievčatka predčí všetky negatíva. 

Domov
Zdieľať
Diskusia