Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2018, 12:26
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Najlepšie obliekajúce sa módne blogerky zo slovenských ulíc ti pomotajú hlavu nielen svojím štýlom

MÓDA
Uložiť Uložené

Inšpiruj sa trendovým oblečením módnych blogeriek z našich končín. Prinášame ti zoznam tých najlepších.

Rastúca popularita Instagramu spôsobila u mnohých žien či mužov hotový ošiaľ a množstvo mladých sa snaží platformu využiť na sebaprezentáciu alebo propagáciu vlastných záujmov. Pred pár mesiacmi sme ti priniesli článok, v ktorom sme si posvietili na najlepších mužských módnych blogerov, no dnes sme sa rozhodli dať príležitosť aj nežnému pohlaviu.

Keďže blogovanie o móde či prezentovanie rôznych outfitov prostredníctvom svojich profilov je v súčasnosti čoraz populárnejším trendom, ktorému podľahli aj mnohé ženy z našich končín, pokúsili sme sa spomedzi nich vybrať tie najzaujímavejšie, najoriginálnejšie či najpríťažlivejšie. Tieto krásky ti pomotajú hlavu svojím štýlom, no rovnako tak aj pôvabným zovňajškom.

eliskachomistek

Pôvabná Eliška je staršou sestrou riaditeľky súťaže krásy Miss Slovensko a rovnako jej víťazky z roku 2013, Karolíny Chomistekovej. Takmer celá ich rodina sa uplatnila vo vodách česko-slovenskej módy. O jej bratovi Danielovi si mohol počuť už z nášho predošlého článku o mužských blogeroch. 

Ambiciózna rodáčka z Oravy precestovala mnohé krajiny, no momentálne žije v Prahe, kde aj pracuje. Jej doménou je luxusný vintage štýl častokrát kombinovaný so streetwearovými značkami. Svoj šatník prispôsobuje aktuálnym trendom, čo potvrdzuje aj jej outfit na tohtoročnom pražskom Fashion Weeku, počas ktorého nosila Gucci kabelku vo Vogue igelitke.  

Eliška sa často sa objavuje na rôznych módnych eventoch či prestížnych prehliadkach, fascinuje ju éra 70. a 90. rokov a jej najväčšou inšpiráciou sú Kate Moss, Mick Jagger a princezná Diana. Rozhodne nezabudni skontrolovať aj jej inšpiratívny blog.


sweetladylollipop

Pod týmto sladko znejúcim pseudonymom sa skrýva mladá Popradčanka Ivana Petrušová, ktorej veľmi rozmanitý blog sleduje nespočetné množstvo žien už približne osem rokov. Okrem blogu sa jej darí aj na Instagrame a jej úspech potvrdzuje aj to, že už niekoľkokrát sa umiestnila v popredných miestach v súťaži Bloger roka a dokonca bola oslovená aj do relácie Nákupné maniačky na pozíciu módnej poradkyne.

Okrem blogu a štúdia žurnalistiky pracuje ako proof editor v dvoch veľkých fast-fashion značkách. Ivana miluje pekné a farebné oblečenie, čo ju pomerne dosť charakterizuje. Veľmi blízka jej je typická ženská móda kombinovaná s nežnou eleganciou. Na rozdiel od väčšiny módnych nadšencov si však takmer vôbec nepotrpí na luxusné značky a veľké mená známych návrhárov.


vandajanda

Módnu dizajnérku, blogerku a full time divu Vandu Jandovú ti pravdepodobne nejak zvlášť predstavovať nemusíme. Temperantná Košičanka sa za pomerne krátky čas stihla od svojho fashion blogu prepracovať až ku vlastným modelom šiat a práci pre parížsky fenomén Dior, za čo jej patrí veľké uznanie.

Vanda momentálne žije v Prahe, kde študuje ateliér módnej tvorby, a jej meno sa často spája s rôznymi módnymi a umeleckými udalosťami, viacerými prestížnymi značkami či modelingom. Čo sa týka jej osobitého štýlu, 21-ročná diva preferuje kombináciu luxusu a vintage. Vandina veľká inšpirácia, vzor a módna ikona je jej vlastná babička Alicija, ktorú vždy vnímala ako najlepšie oblečenú ženu spoločnosti.


janatini

Ďalšia módna blogerka na zozname sa volá Jana Tomas, o ktorej kvalitách v oblasti fashion nemôže nikto ani len pochybovať. Tá je súčasťou jej života už viac než 17 rokov. Po čase sa rozhodla vytvoriť aj vlastný blog plný módy, cestovania či životného štýlu, ktorý píše už od roku 2012. Vďaka nemu sa jej dokonca podarilo už dvakrát získať 1. miesto v súťaži Bloger roka.

Jana okrem blogu momentálne pracuje ako módna stylistka a osobná módna poradkyňa. Dva roky navyše strávila v seriáli Panelák ako kostýmová výtvarníčka. V jej šatníku nájdeš mnoho farieb a okrem basic kúskov by si pokojne natrafil aj na pár high fashion značiek ako Karl Lagerfeld či Prada. Okrem obliekania sa taktiež naplno venuje cestovaniu, odkiaľ čerpá inšpiráciu. Blízka jej je najmä ázijská kultúra.


barborafranekova

Ďalšia módna blogerka v poradí a víťazka Miss Slovensko 2009, ktorá stojí aj za vznikom exkluzívneho módneho magazínu Top Fashion, sa volá Barbora Franeková a pochádza zo Žiliny. Pôvabná brunetka s dokonalým úsmevom je dobrou priateľkou tenistky Dominiky Cibulkovej a možno práve vďaka tomu majú dievčatá veľmi podobný vkus a záľubu vo vzácnych a špecifických kúskoch.

Bývalá kráľovná krásy sa okrem svojho časopisu aktívne venuje aj modelingu. Taktiež sa často objavuje aj na rôznych prestížnych módnych eventoch, kde takmer vždy prekvapí luxusnou róbou. Jej obľúbenými značkami sú napríklad Gucci, Chanel alebo Dior. Barbora je taktiež veľmi aktívna aj na Instagrame, na ktorom pravidelne pridáva množstvo fotografií s jej rôznymi zaujímavými outfitmi.


natinstablog

Asi najbláznivejšou osobou z celého nášho dnešného zoznamu je blogerka menom Natália Homolová. Rodáčka z Martina momentálne žije v Londýne, kde sa aj natrvalo usadila. Miluje módu, líčenie a "crazy" štýl je pre ňu najtypickejší. Jej veľmi originálny blog plný cestovania, rôznych lookbokov, kreatívnych nápadov a postupov na ich zrealizovanie či outfitov z festivalov, karnevalov alebo mestských ulíc tvorí už približne 4 roky.

Prostredníctvom svojho blogu a instagramového profilu sa snaží vyjadrovať samú seba, nielen svojím obliekaním, ale predovšetkým unikátnou osobnosťou. Jej šatník obsahuje nespočetné množstvo farieb a kúskov, ktoré len tak bežne v obchodoch nenájdeš. Najmä práve preto, že väčšinu oblečenia si sama customizuje. Natália taktiež zbožňuje rôzne doplnky, ako napríklad ľadvinky či reťaze.


marketaliday

Sympatická priateľka rapera Zaya, člena košického zoskupenia HAHA Crew, no predovšetkým módna blogerka Marketa Liday. Okrem streetwearovej módy a urban kultúry miluje taktiež cestovanie. Momentálne žije na striedačku v Bratislave a v Londýne, kde študuje módny marketing na University of Arts London.

V jej blogoch pracuje s konceptom “visual essay”, kde majú čitatelia možnosť s ňou "cestovať" a inšpirovať sa jej fashion a beauty tipmi. Marketa má rada extravaganciu a často svojim outfitom prispôsobuje aj účes či farbu vlasov. V jej šatníku nájdeš aj vzácnejšie kúsky, ako napríklad doplnky od francúzskeho módneho domu Balenciaga.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa M A R K E T A (@marketaliday),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa M A R K E T A (@marketaliday),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa M A R K E T A (@marketaliday),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa M A R K E T A (@marketaliday),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa M A R K E T A (@marketaliday),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa M A R K E T A (@marketaliday),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa M A R K E T A (@marketaliday),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa M A R K E T A (@marketaliday),

Domov
Zdieľať
Diskusia