Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2018, 12:39
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vysoká škola začala študentov učiť, ako vypestovať marihuanu. Predmet sa stal okamžitým hitom

ZAUJÍMAVOSTI KANADA MARIHUANA
Uložiť Uložené

Profesor si pred pár rokmi nemyslel, že by sa predmet mohol stať realitou.

Kanada už o mesiac oficiálne zlegalizuje marihuanu na rekreačné účely. Dopyt po zelenej rastline bude hneď od začiatku legalizácie obrovský, a tak licencovaní producenti kanabisu vo veľkom zamestnávajú nových pracovníkov, aby ho mohli uspokojiť.

Do programu, ktorý by mal celému odvetviu pomôcť úspešne odštartovať, sa zapojila aj vysoká škola Niagara College.

Na vysokej škole by si zrejme nečakal predmet o tom, ako správne pestovať marihuanu, ale nová situácia v krajine inšpirovala miestneho profesora Billa MacDonalda, aby sa chytil príležitosti.

Vysoká škola začala študentov učiť, ako vypestovať marihuanu. Predmet sa stal okamžitým hitom
Zdroj: Pixabay

Vysoká škola preto začala ponúkať ročný študijný program o pestovaní marihuany, po ktorého skončení získaš certifikát, množstvo užitočných vedomostí a dokonca aj umiestnenie u jedného z miestnych producentov v regióne Niagara.

Študenti za rok prejdú nielen manuálnou prípravou, ale budú sa učiť aj zákony a regulácie týkajúce sa marihuany. Škola preto zriadila špeciálne miesto určené na pestovanie kanabisu s ideálnymi podmienkami aj zabezpečením, aby sa rastlina nedostala do nesprávnych rúk.

Vďaka tomu budú môcť študenti teoretické poznatky z predmetov ako rastlinné vyživovanie, klíma, škodcovia a výber rastlín aplikovať rovno v praxi.

Odbor spočiatku ponúkol iba 24 miest, ale uchádzačov bolo viac ako 300, takže v budúcnosti by sa mohol program výraznejšie rozrásť. Svedčí o tom aj fakt, že len v regióne Niagara dnes existuje skoro 550-tisíc metrov štvorcových pôdy určenej len na pestovanie marihuany.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05


Späť
Zdieľať
Diskusia