Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2018, 12:11
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Do jahôd v Austrálii niekto napichal ihly. Nepochopiteľný čin straší celú krajinu

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Zákazníci si musia dávať pri konzumácii jahôd väčší pozor.

Vychutnávanie obľúbeného ovocia momentálne v Austrálii nie je úplne jednoduché. Sezóna jahôd je tam v plnom prúde, ale miestne úrady, polícia aj široká verejnosť sa zľakli po tom, čo ľudia začali v zakúpených jahodách objavovať ihly.

Do ovocia boli napichané tak, aby človek nemal šancu ihlu objaviť pred konzumáciou, kvôli čomu už jeden muž skončil v nemocnici.

Nikto zatiaľ nevie, kto mohol ihly do jahôd napichať, a tak sa špekuluje o nespokojných pracovníkoch či organizovanej sabotáži odvetvia s hodnotou viac ako 100 miliónov austrálskych dolárov.

Do problémov sa pritom nedostala iba jedna značka predávajúca balené jahody. Hneď viacero známych výrobcov muselo svoje produkty stiahnuť a nejde o izolovaný incident, pretože ihly už boli nájdené v šiestich austrálskych štátoch a teritóriách.

Vláda už vyhlásila, že ľudia si majú pri konzumácii jahôd dávať väčší pozor a radšej si plody rozrezať pred vložením do úst.

V policajných kruhoch vraj predpokladajú, že prvotné vpichovanie ihiel mohlo byť namierené proti odvetviu, zatiaľ čo viaceré z novších prípadov mohli byť prvým incidentom iba inšpirované a nijak neprepojené. Zatiaľ nebol identifikovaný žiadny páchateľ ani podozrivý.

Odporúčané
Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo 2. augusta 2023, 9:30




Domov
Zdieľať
Diskusia