Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2018, 18:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nový iPhone XS svojím výkonom suverénne sfúkol v prvých testoch všetky Androidy

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Zariadeniu od kalifornskej spoločnosti výkon nechýba.

Apple na svojej konferencii síce predstavilo nové zariadenia, ale už tradične ponechalo viaceré dôležité informácie utajené.

Až po skončení konferencie sa na sociálnych sieťach začali objavovať prvé údaje o veľkosti pamäte RAM a napokon sa objavili aj prvé benchmark testy výkonu.  

Najnovšie iPhony XS a XS Max budú obsahovať 4 GB RAM, zatiaľ čo lacnejší XR si vystačí s 3GB RAM.

Apple do iPhonov nasadilo nový procesor A12 Bionic vyrábaný 7 nm technológiou, čím sa čipset dostáva na samotný vrchol súčasne dostupnej smartfónovej technológie a potvrdzuje to pomocou výkonu.

Výsledky zo známeho Antutu Benchmark naznačujú, že Apple sa prekonalo a zákazníkom naservíruje v nových smartfónoch toľko výkonu, koľko nebudú môcť možno ani naplno využiť.

Screenshot z merania ukazuje v teste CPU výsledok 133 561 bodov, vo výkone GPU 150 931 bodov, v UX zase 66 474 bodov a pamäťový test dopadol na výbornú s 12 669 bodmi.

V praxi to znamená, že celkový výsledok nového iPhonu dosiahol 363 525 bodov a to je číslo, pri ktorom sa fanúšikom zatajuje dych. Poznamenať treba, že súčasné vlajkové lode s operačným systémom Android dosahujú výsledky na úrovni 290 000 až 300 000 bodov.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Konkurencia kalifornskej spoločnosti však už onedlho predstaví svoje nové vlajkové lode spoločne s procesormi Kirin 980 či Snapdragon 855, ktoré pravdepodobne výkon A12 Bionic prekonajú. Apple sa preto môže vytešovať aspoň na pár týždňov.


Domov
Zdieľať
Diskusia