Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s Európskou komisiou.
18. septembra 2018, 16:58
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

7 500 € na vlastný projekt? Európska únia ti na natočenie vlastného filmu dá poriadnu kopu peňazí

ZAUJÍMAVOSTI EURÓPSKA ÚNIA
Uložiť Uložené

Získaj grant a splň si svoj sen.

Život v Európskej únii nám ponúka nekonečné množstvo príležitostí robiť to, čo nás baví. Od vzdelávania po cestovanie, od online surfovania až po zachraňovanie planéty. Európska únia ovplyvňuje naše životy v mnohých smeroch, no každý z nás využíva iné vymoženosti.

Práve preto je na tebe, aby si ostatným prostredníctvom krátkeho filmu ukázal, čo si najviac na spoločnom živote v EÚ ceníš. 

7 500 € na tvoj vlastný projekt? Európska únia ti na natočenie vlastného filmu dá poriadnu kopu peňazí
7 500 € na tvoj vlastný projekt? Európska únia ti na natočenie vlastného filmu dá poriadnu kopu peňazí

Objav v sebe Spielberga, teraz môžeš vytvoriť krátky päťminútový film o vplyve EÚ na život bežných ľudí. Prihodíš si ho do svojho portfólia, získaš skvelú skúsenosť, ale predovšetkým získaš grant v hodnote 7 500 €, ktorému sa nedá povedať nie. Napísať a zrežírovať tvoj film ti navyše pomôže skúsený režisér.

Tvoj film by sa mal venovať jednej z piatich tém kampane #EUandME: digitalizácia, mobilita, udržateľnosť, práva a zručnosti & podnikanie. Je to príliš všeobecné a nevieš, čo konkrétne si máš pod týmito pojmami predstaviť?

Možností, ktoré Európska únia svojim obyvateľom ponúka, je veľmi veľa. Stačí si len vybrať to, čo je pre teba najbližšie, či už to je voľné cestovanie v rámci krajín EÚ, možnosť študovať či pracovať v zahraničí, založenie firmy s pomocou EÚ, zrušenie roamingových poplatkov, možnosť byť online v ktorejkoľvek krajine EÚ, možnosť do 14 dní vrátiť tovar zakúpený online, kompenzácia za meškanie lietadla, ochrana ľudských práv, ale aj ochrana životného prostredia a s tým súvisiaca aktuálna téma recyklácie  a triedenia odpadu. Výhod členstva v EÚ je ale ešte oveľa viac.

Ak hľadáš inšpiráciu, ako sa  s týmito témami popasovali skúsení režiséri, tak sa pozri na www.europa.eu/euandme. Tu nájdeš už aj spomínané témy kampane s konkrétnymi príkladmi.

Ak rozmýšľaš o tom, že by si sa do súťaže zapojil, určite si priprav krátke promo video a krátke písomné zhrnutie, na akú tému a o čom by tvoj film bol. V prihláške sa nezabudni pochváliť aj svojou predchádzajúcou videotvorbou.

Všetky podrobnosti nájdeš na webe kampane.

7 500 € na vlastný projekt? Európska únia ti na natočenie vlastného filmu dá poriadnu kopu peňazí

Základom je dobrá vízia a s pomocou slušného grantu a ostrieľaného experta bude výsledok zaručeným hitom. Čas máš až do konca októbra, takže si poriadne premysli, akým nápadom o 7 500 € zabojuješ.

Domov
Zdieľať
Diskusia