Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2018, 22:18
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na Bratislavu sa nedá pozerať. Turistická sprievodkyňa je z hlavného mesta zhrozená, problémom sú bezdomovci či graffiti

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA FACEBOOK
Uložiť Uložené

V Bratislave sprevádza, no veľa pekných slov pre ňu nemá.

O Bratislave pravidelne a radi píšeme aj v dobrom svetle, no bez konštruktívnej kritiky sa naše milované hlavné mesto jednoducho nemá šancu posunúť ďalej. Práve preto sme radi, keď sa na internete niekto nahlas ozve so svojimi výhradami voči hlavnému mestu – na Facebooku tak spravila sprievodkyňa, ktorá s postom rozprúdila búrlivú diskusiu.

Reč je v prvom rade o nočných prechádzkach mestom. Tie síce vedú pomedzi dychvyrážajúce stavby, atmosféra je však omnoho horšia. Nechýbajú bezdomovci, žobráci či slečny a muži s mikinami s nápisom "strip club". Nemajú problém s oslovením aj 70-ročných turistov.

S podobnými problémami sa však stretávajú aj iné európske mestá – grcajúci bezdomovci, nadávajúci Slováci alebo Briti močiaci na starý kostol však už tak bežní nie sú. O smutnej stránke Bratislavy, vrátane otrasných graffiti, ktoré nájdeš aj na vzácnej Michalskej bráne, sa sprievodkyňa poriadne rozpísala a jej príspevok si určite prečítaj.

Domov
Zdieľať
Diskusia