Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2018, 15:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Na východné pobrežie USA sa rúti hrozivý hurikán Florence, ktorý zachytili astronauti z ISS na dychberúcich fotografiách

ZAUJÍMAVOSTI NASA
Uložiť Uložené

Hurikán by mal oslabnúť, ale nebude mať žiadne zľutovanie.

Už takmer 2 milióny obyvateľov štátov Severná či Južná Karolína a Virgínia boli evakuovaní pred blížiacim sa hurikánom Florence.

Aj keď v posledných hodinách hurikán trochu zoslabol a mohli ho preradiť do druhej kategórie, východné pobrežie Spojených štátov amerických sa už pripravuje na zdrvujúce zrážky a vietor.

Pred hurikánom treba mať očividný rešpekt, pretože dokáže ľudí odrezať od sveta a pri rýchlosti vetra nad 200 kilometrov za hodinu berie zo zeme takmer všetko, čo mu stojí v ceste.

Desiatky tisíc ľudí zrejme po vyčíňaní búrkového systému prídu o svoje príbytky a budú sa musieť spoľahnúť na príbuzných či pomoc zo strany vlády. Varovanie Američanov zoslali aj astronauti na Medzinárodnej vesmírnej stanici, ktorí sa len so zatajeným dychom pozerali na obrovské oko hurikánu v Atlantickom oceáne z výšky stoviek kilometrov.

Dychberúce fotografie vyvolávajú v človeku rešpekt a strach bez toho, aby mu hrozilo bezprostredné nebezpečenstvo. Florence by mal na pobrežie USA doraziť už o pár hodín vo štvrtok večer či v piatok skoro ráno a mnohí Američania sa ho rozhodli prečkať vo svojich príbytkoch napriek početným varovaniam.

Domov
Zdieľať
Diskusia