Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2018, 12:00
Čas čítania 0:00
Sona O.

Kit Harington z Game of Thrones túži po tom, aby si supehrdinov vo filmoch od Marvelu zahrali LGBT herci

FILMY A SERIÁLY LGBT+
Uložiť Uložené

Kt Harington má ohľadom sexuálnych menšín vo filmoch jasno. Treba im dať viac priestoru.

Herca Kita Haringtona určite poznáš zo seriálu Game of Thrones ako sympatického Jona Snowa. Hoci je herec šťastne ženatý so svojou kolegyňou Rose Leslie, práva sexuálnych menšín mu nie sú vôbec ukradnuté.

Najnovšie sa v rozhovore pre magazín Variety vyjadril, že by chcel, aby hlavnú filmovú úlohu superhrdinu už konečne stvárnil aj homosexuál

Kritizoval najmä americkú spoločnosť Marvel, ktorá do hlavných úloh zatiaľ obsadzovala iba heterosexuálnych hercov. Ani jeden z ich hlavných hrdinov doposiaľ nebol otvorene súčasťou LGBT+ aj napriek tomu, že ich komiksy takéto postavy obsahujú. 

Nájdu sa však vedľajšie postavy. Napríklad Valkyrie z Thor: Ragnarok je bisexuálka.

Kit Harington z Game of Thrones túži po tom, aby si supehrdinov vo filmoch od Marvelu zahrali LGBT herci
Zdroj: TASR

Veľký problém je v tom, že si veľa ľudí myslí, že homosexualita a mužnosť nemôžu ísť ruka v ruka," vyjadril sa herec, "akoby sme nemohli mať vo filme od Marvel niekoho, kto je gay v skutočnom živote a hrá superhrdinu. Kedy sa toho konečne dočkáme?"

Haringtona v jeho tvrdení podporili aj iné hviezdy, ako napríklad Emily Hampshire, Xavier Dolan či Thandie Newton. 

Situácia sa pomaly mení, no my sa potrebujeme postaviť za tie zmeny a neustále ich pretláčať," vyjadril sa Newton. 

Dolan zase priznal určitý pozitívny status sociálnym médiám. Tie totiž prinášajú dostatok priestoru na to, aby sa na nich ľudia ku svoje orientácii otvorene priznali a získali tak podporu fanúšikov či priateľov.

 „Keď som začínal s písaním, nič také neexistovalo," povedal.

Hoci sa vo svete showbiznisu určite dejú nejaké zmeny k lepšiemu, mnohí herci musia kvôli svojej orientácii stále čeliť diskriminácii a mnohé knižné či komiksové postavy homosexuálov si na svoje filmové spracovanie ešte chvíľu počkajú.

I keď treba uznať, že filmov s LGBT+ tématikou vzniklo v poslednej dobe dosť a niektoré sa dokonca ukázali aj ako kvalitné. 

Domov
Zdieľať
Diskusia