Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2018, 11:18
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Autor karikatúry zúriacej Sereny Williams čelí kritike za rasizmus a sexizmus

ŠPORT SEXIZMUS
Uložiť Uložené

Karikaturista Mark Knight chcel len znázorniť hnev Sereny Williams počas finálového zápasu US Open. Dočkal sa nekončiacej kritiky z celého sveta.

Ešte počas víkendu obletela tenisový svet správa o bizarnom finále US Open, v ktorom sa proti sebe postavila už legendárna Serena WilliamsNaomi Ósaka. Víťazstvo si z dôležitého zápasu odniesla práve Japonka, keďže jej americká kolegyňa nedokázala ustrážiť nervozitu a počas druhého setu opakovane verbálne útočila na empajrového rozhodcu. 

Tvrdila, že klame a svojimi rozhodnutiami jej krivdí. V konečnom dôsledku sa ukázalo, že pravdu nemala, no keďže išlo o dôležitý zápas, snáď všetci sme Serenu dokázali pochopiť a tému sme považovali za uzavretú. 

Samozrejme, išlo o veľmi vďačnú tému pre médiá, ktoré tému pár dní preprierali, až kým neprišla karikatúra od austrálskeho denníka The Herald Sun. V nej autor Mark Knight znázorňuje rozhnevanú Serenu Williams, ktorá sa chová ako dieťa a skáče na svoju raketu. 

Karikaturista teraz čelí medzinárodnej kritike na sociálnych sieťach za rasizmus a sexizmus, z čoho pôvodne obviňovala tenistka rozhodcu pri tom, ako na neho kričala. Umelec dokonca vyhlásil, že sa jeho rodine vyhrážajú smrťou. Ty nám daj pokojne vedieť, čo si o jeho kresbe myslíš a dávaj si pozor, aby si pri tom niekoho neurazil. 

Autor karikatúry zúriacej Sereny Williams čelí kritike za rasizmus a sexizmus
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia