Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2018, 20:45
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Expl0ited kvôli nepozornosti zaplatil za 100 pízz. Dávaj si pozor, kde nechávaš svoj telefón

ZAUJÍMAVOSTI EXPL0ITED PIZZA
Uložiť Uložené

Najnovším videom sa snaží poukázať na to, že ak necháš telefón na nesprávnom mieste a máš v prehliadači uloženú bankomatovú kartu, môže to dopadnúť zle.

Je fajn vidieť, že sa slovenskí youtuberi z času na čas snažia využiť svoj dosah aj na to, aby šírili pozitívne alebo dokonca edukačné myšlienky. Tentokrát sa o slovo prihlásil Expl0ited, ktorý svoje najnovšie video pomenoval 100 pízz prank. Pôvodne sme samozrejme čakali, že niekto bude musieť zjesť obrovské množstvo pizze alebo niečo podobné, no nakoniec sa z toho vykľula menšia kampaň s cieľom upozorniť decká na to, aby si dávali pozor, kde si nechávajú svoj telefón. 

Jeho kamarát sa zahral na hackera, ktorý mu počas jeho neprítomnosti objednal na jeho adresu 100 pízz a nechal ho zároveň za všetky zaplatiť. Podobne ako mnohí z nás, aj Expl0 má totiž v prehliadači a aplikáciach svojho smartfónu zapamätané informácie o bankomatovej karte, takže je veľmi jednoduché čokoľvek objednať. 

Zároveň je bežné, že denný limit pre platby môže byť aj 500 eur, čo je približne suma, za ktorú si môžeš zadovážiť sto kusov pizze. Expl0ited tak všetkým pripomína nebezpečenstvá tejto digitálnej doby a v úplnom závere skoro všetky pizze rozdáva obyvateľom Bratislavy

 

Domov
Zdieľať
Diskusia