Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s HB Reavis.
10. septembra 2018, 14:36
Čas čítania 0:00
Matúš Majer Samuel Majdek

Bratislava získala nový nádherný park! Nájdeš ho pri Šafku

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA VACUUMLABS
Uložiť Uložené

Na Landererov park môžeme byť hrdí.

Nebolo tomu tak dávno, čo bola plocha vedľa Šafárikovho námestia v Bratislave len škaredým miestom plným asfaltu a zničenej trávy. Posledné tri roky však mestská časť Staré mesto usilovne pracovala na obnove vzácneho priestoru a dnes je Landererov park zmenený na nepoznanie.

Vďaka spolupráci s HB Reavis, prostredníctvom OZ Dobré miesto, z miesta výrazne ubudol asfalt a pribudli množstvá zelene, kríkov i stromov (tie pôvodné však ostali zachované). Nechýbajú nové verejné osvetlenie, ihrisko či výbeh pre psov, spolu s lavičkami, smetnými košmi a fontánkami s pitnou vodou. Miesto niektorých trávnikov boli osadené plochy s lúčnou zmesou.

Bratislava získala nový nádherný park! Nájdeš ho pri Šafku
Zdroj: refresher

Súčasťou rekonštrukcie je aj rafinovaný závlahový systém napojený na ekologickú studňu či meteostanicu, vďaka ktorej prístroje presne vedia, kedy spustiť postrekovanie. Landererov park sa jednoducho kompletne zmenil.

V sobotu doobeda sa na Šafku konalo veľkolepé otvorenie a okrem vzrušujúceho programu pre miestnych (jóga či detské divadlo) nesmel chýbať ani rozhovor s architektom. Zručný Hans-Michael Földeak nám prezradil všetky podrobnosti.

Bratislava získala nový nádherný park! Nájdeš ho pri Šafku
Zdroj: refresher

Cieľom projektu bolo vybudovať flexibilný park, ktorý návštevníkom nediktuje, čo majú robiť. Kdekoľvek si môžu spraviť piknik alebo zahrať volejbal. Park navyše fantasticky zapadá do okolia a hodí sa aj k vedľajšej električkovej trati či univerzite. Vytvoriť niečo takto veľkolepé však v žiadnom prípade nebolo jednoduché, no prepojenie mesta so zeleňou vyšlo skutočne na jednotku.

Domov
Zdieľať
Diskusia