Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2018, 11:45
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenka uverila, že jej chce náhodný človek darovať 1 milión eur. Nedostala peniaze a ešte o tie svoje aj prišla

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

V našej krajine sa problémy s podvodníkmi stali národným športom.

Niet pochýb o tom, že na Slovensku žije hromada naivných ľudí. Aj keď sa v médiách neustále objavujú varovania a upozornenia na to, aby ľudia neotvárali dvere potenciálnym podvodníkom a nenechali sa zbytočne nachytať od šmejdov, 23-ročná Ľubomíra zo Starej Ľubovne očividne nič nepochopila.

Na internete ju oslovil zatiaľ neznámy páchateľ s neodolateľnou ponukou. Vraj vyhrala rovný 1 milión eur, ale nemôžu jej ho previesť na účet, dokým nezaplatí potrebné poplatky za prevod.

Slovenka uverila, že jej chce náhodný človek darovať 1 milión eur. Nedostala peniaze a ešte o tie svoje aj prišla
Zdroj: Pexels

Ľubomíre očividne zavoňali vysnívané peniaze, a tak bez rozmýšľania poslala na účet páchateľa 385 eur a vytešovala sa z dátumu, kedy na jej účte pristane milión eur.

Samozrejme, celá výmena nedopadla nijak slávne a Ľubomíra už svoje peniaze nikdy nevidela. Netreba snáď pripomínať, že nevidela nielen 385 eur, ale ani svoj darovaný milión.

Páchateľ sa pritom snažil ženu dôveryhodne presvedčiť o pravosti ponuky, pretože sfalšoval aj darovaciu zmluvu. Celá transakcia sa žene zdala natoľko skutočná, že v komunikácii s páchateľom pokračovala prostredníctvom mailu.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Nechala sa presvedčiť , že ak by vyhrala 1 000 000 eur, musela by dopredu za prevod peňazí zaplatiť. Policajti preto opäť raz Slovákov upozorňujú, aby si na ponuky znejúce príliš pozitívne dávali dobrý pozor.

Domov
Zdieľať
Diskusia