Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2018, 2:25
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Patrik preskúmal zákutia Islandu a prináša skvelé zábery. Miestna príroda je európskym unikátom

ZAUJÍMAVOSTI ISLAND PRÍRODA
Uložiť Uložené

Exotika na severe Atlantiku plná prírodných krás.

Island v posledných rokoch láka viac ako kedykoľvek predtým. Rozcestovaní Európania vrátane Slovákov vidia v severskej krajine zaujímavý turistický cieľ plný nezvyčajných atrakcií. Keď vás omrzí horko, pláže a preplnené rezorty, Island je príjemnou zmenou. A má rozhodne čo ponúknuť.

Pamätáte si ešte na Patrika a jeho cestu po Faerských ostrovoch? Práve on sa nedávno rozhodol obdobne prebehnúť aj spomínanú zem ľadu a ohňa. Výsledkom sú výborné fotografie miestnych prírodných zaujímavostí a taktiež aj vlog, z ktorého si môžete zobrať kopu informácií.

Patrik preskúmal zákutia Islandu a prináša skvelé zábery. Miestna príroda je európskym unikátom
Zdroj: Patrik Paulínyi

Spočiatku v ňom ukazuje útulné hlavné mesto s názvom Reykjavík. Na záberoch z neho vidno typické islandské počasie - oblačno so všadeprítomnou hmlou. Krajina totižto nepatrí k destináciám s najvyšším počtom slnečných hodín. Ak by ste sa pýtali, čo obyvatelia ostrova milujú z jedál, tak je to práve hot-dog.

Typickú scenériu dopĺňajú samozrejme aj geotermálne pramene. Miestečká s teplou vodou pôsobia v chladnom počasí veľmi lákavo, a preto by bolo škodou, ak by ich človek nevyskúšal na vlastnej koži. Zadarmo a uprostred voľnej prírody. Scenériu by vám mohla dopĺňať aj polárna žiara, ktorú vidieť je zážitkom na celý život.

Ako Patrik vraví, najlepšie je si zaobstarať automobil a precestovať ostrov na štyroch kolesách. Či už pekne po obvode a spevnenej ceste, alebo sa dá aj vydať do vnútrozemia, kde už treba rátať s horšími cestami.

Ako sa však tradične vraví, je lepšie jedenkrát vidieť ako stokrát počuť, a preto nižšie prikladáme celý Patrikov vlog z jeho cesty po Islande.

 

Patrikove aktivity môžete sledovať či už na YouTube, Facebooku alebo Instagrame.

Domov
Zdieľať
Diskusia