Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2018, 11:18
Čas čítania 0:00
František Kulhánek

Angarský maniak: Počet jeho obetí je vyšší ako u Andreja Čikatila. Najbrutálnejší ruský sériový vrah sa priznal k 82 vraždám

ZAUJÍMAVOSTI MASOVÍ VRAHOVIA
Uložiť Uložené

Michail Popkov bol dolapený až v roku 2012.

Policajný dôstojník, no zároveň beštiálny vrah, ktorý sa priznal, že medzi rokmi 1992 až 2010 zavraždil 82 mladých žien. Michail Popkov, tiež prezývaný „vlkolak“, oznámil po svojom zadržaní, že je jedným  z najhorších sériových vrahov, akých Rusko splodilo.

Michail Popkov sa narodil v marci roku 1964 v Angarsku na ďalekej Sibíri. O jeho detstve a dospievaní sa veľa nevie, no v dospelosti sa oženil s Elenou a zakrátko sa im narodila aj jediná dcéra Ekaterina.

Od začiatku svojej kariéry sa orientoval na oblasť bezpečnosti. Vystriedal niekoľko zamestnaní. Ešte predtým, ako sa stal ochrankárom pre spoločnosť Angarsk Oil and Chemical na Sibíri, dlhé roky zastával post policajného dôstojníka v meste Irkutsk, ktoré leží pri bajkalskom jazere. Práve policajná práca mu poskytla jedinečný pohľad na metódy policajných strážnikov a vyšetrovateľov. Ako konajú pri ohlásení vraždy, aké sú postupy, zaisťovanie dôkazov a svedkov, to všetko využil vo svoj prospech.

 

Mladý Michail Popkov so svojou ženou Elenou

Angarský maniak: Počet jeho obetí je vyšší ako u Andreja Čikatila. Najbrutálnejší ruský sériový vrah sa priznal k 82 vraždám
Zdroj: youtube.com / Duchess Dark

Zaujímavý je najmä Popkov dvojitý život. Cez deň vystupoval ako dobrý manžel, starostlivý otec a poctivý občan konajúci vo svojej práci dobro. Po západe slnka sa však menil na monštrum, po ktorom vyšetrovatelia pátrali dlhých 18 rokov. Prezývku vlkolak tak dostal pre svoje výlučne nočné besnenie.

Odporúčané
Vyvraždil svoju 5-člennú rodinu, FBI unikal 18 rokov a s druhou manželkou začal nový život Vyvraždil svoju 5-člennú rodinu, FBI unikal 18 rokov a s druhou manželkou začal nový život 21. apríla 2023, 16:30

Každú zo svojich údajných 82 obetí pred usmrtením znásilnil, čo jasne naznačuje, že jeho motív bol náramne sexuálne podfarbený. Sexuálnemu motívu nasvedčuje aj fakt, že všetky jeho obete boli ženského pohlavia, pričom ich vek sa pohyboval od 17 do 38 rokov.

Aby ich k sebe nalákal, využil svojho spoločenského postavenia. Oblečený v uniforme čakal v zaparkovanom aute v blízkosti barov, klubov a reštaurácií tesne pred záverečnou. Následne sliedil po ženách, ktoré z klubov vychádzali osamote. Ako predstaviteľ bezpečnosti ruského štátu sa ponúkol, že ich odvezie domov.

Domov
Zdieľať
Diskusia