Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2018, 18:50
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Hlavná stanica sa bude rekonštruovať! Zmizne konečne hanba Slovenska?

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Neverili sme, že sa niekedy dočkáme.

Zrejme si už predstavuješ novú a nádhernú budovu stanice, no bohužiaľ, pôjde len o stredne veľkú rekonštrukciu. Aj tak však ide o obrovský posun, Hlavná stanica je predsa tou najnenávidenejšou stavbou na Slovensku a ohromnou hanbou zároveň.

Blížiaci sa hokejový šampionát je však zrejme motiváciou niečo s bratislavskou vlakovou stanicou robiť – vláda totiž oznámila balíček v hodnote 2,8 milióna eur, ktorý má Hlavnú stanicu postaviť na nohy. 


S rekonštrukciou sa má začať už čoskoro, hotová má byť v priebehu roka 2019. Ako píše Denník N, súčasťou obnovy bude výmena svetiel, fasády či oplášťenia – nový dizajn získa aj samotná hala stanice. K dispozícii zatiaľ nie sú vizualizácie ani presné podrobnosti.

Takýmito vizualizáciami kedysi mámila ľudí firma Transprojekt

Na Hlavnej stanici pritom obnovy prebiehajú už teraz – ide však o vlnu oznámenú v máji, ktorej súčasťou je napríklad nová čakáreň pre cestujúcich. Pred niekoľkými mesiacmi sa takisto zrevitalizovalo námestie pred stanicou. Pribudol nový asfaltový povrch či lavičky, no vo všetkých prípadoch išlo len o povrchové zmeny a jadro ani koncept budovy sa stále nemenia. Na obrovský projekt novej vlakovej stanice si tak budeme musieť ešte nejakú tú dobu počkať.

Späť
Zdieľať
Diskusia