Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2018, 14:56
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Mníška Valak a jej desivé besnenie dorazia do kín už onedlho. Pripravte sa na najtemnejší film série The Conjuring

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Hororový svet V zajatí démonov sa o necelé dva týždne rozrastie o ďalší filmový kúsok. Tentokrát nás bude strašiť projekt s názvom The Nun.

Do premiéry očakávaného hororu The Nun, ktorý sa stane ďalším filmovým príspevkom do sveta Conjuringu, ostávajú v tejto chvíli už iba necelé dva týždne.

Je teda prekvapujúce, že sme sa od zverejnenia júnových debutových záberov nedočkali takého množstva trailerov a rôznych ukážok, ako je dnes bežné. Na strane druhej však dúfame, že išlo o zámer tvorcov, ktorí si to najlepšie nechali až do kinosál.

Nechajme sa prekvapiť. Čakanie si ale môžete skrátiť najnovším pohľadom do zákulisia série, v ktorom máme okrem niekoľkých nových momentov z The Nun k dispozícii aj časovú os jednotlivých filmov.

Ako už napovedá samotný názov, v centre diania príbehu sa ocitne desivá mníška, s ktorou sme sa mohli po prvýkrát zoznámiť práve v The Conjuring 2. No príbeh sa bude odohrávať v priebehu 50. rokov minulého storočia, takže nám bude predstavený najmä jej zrod.

Vo filme uvidíme mladú mníšku v rumunskom kláštore, ktorá si vezme život. Vatikán tak vyšle kňaza so znepokojivou minulosťou a mladú novicku, aby celú situáciu prešetrili.

Tí spoločnými silami odhalia bezbožné tajomstvo miestneho opátstva a následne sa rozhodnú riskovať svoje životy, vieru aj duše v boji proti zlým silám démonickej mníšky Valak.

Podľa tvorcov nás čaká zatiaľ najtemnejšia snímka z tohto univerza, čo dokazujú aj doposiaľ zverejnené zábery plné ľakačiek či temnej a strašidelnej gotickej atmosféry. My však veríme, že sa okrem desivých momentov dočkáme aj zaujímavého príbehu.

Či to tak aj bude, to zistíme už onedlho. Corin Hardy je ale pomerne schopným tvorcom, ktorý má potenciál prekvapiť a pokojne môže do kín doručiť naozaj kvalitný film.

Za réžiou stojí spomínaný Corin Hardy (The Woods), o scenár sa postaral Gary Dauberman (Annabelle, Annabelle: Creation) spoločne s Jamesom Wanom (Saw, The Conjuring, Insidious) a zahrajú si napríklad Demian BichirTaissa FarmigaJonas BloquetCharlotte Hope či Ingrid Bisu.

Premiéra snímky je u nás naplánovaná 6. septembra (září) 2018 a pokiaľ sa o nej chcete dozvedieť viac, klikajte sem. V úplnom závere určite nevynechajte ani najnovšiu porciu obrázkov. Čo zatiaľ na The Nun hovoríte? Zájdete do kina?

Domov
Zdieľať
Diskusia