Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2018, 0:52
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Škoda poodhaľuje svoje najrýchlejšie SUV. Kodiaq RS dostane progresívne digitálne budíky

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Spoznávame ďalšie detaily pred samotnou premiérou.

Ako sme vás nedávno informovali, automobilka Škoda má v pláne v priebehu najbližších mesiacov na trh uviesť nový Kodiaq RS. Už teraz vieme, že o pohon sa bude starať dvakrát preplňovaný naftový štvorvalec, teda agregát, ktorý bude mať v portfóliu českej značky premiéru. 2.0 BiTDI bude s najväčšou pravdepodobnosťou disponovať výkonom 176 kW / 240 koní, zatiaľ čo krútiaci moment sa očakáva na úrovni 500 N.m. Samozrejmosťou bude pohon všetkých štyroch kolies 4x4, zatiaľ čo o sprevodovanie sa postará výhradne dvojspojkové DSG-čko.

Najrýchlejšie 7-miestne SUV na Severnej slučke a zároveň najsilnejšie dieselové SUV v histórii značky sa ukáže bok po boku konceptu Vision RS. Pochopiteľne sa tak stane na autosalóne v Paríži, už teraz nám však škodovka začína svoju novinku pomaly predstavovať. Po sérii nedávnych fotografií je tentokrát vo veci nové video, kde môžeme vidieť viaceré nové detaily. 

Už základná výbava bude počítať s plne LED-kovými svetlometmi s tmavším podkladom, najnovšie sa však dozvedáme aj to, že v sérii nebude chýbať digitálny prístrojový štít s novou, značne progresívnejšou grafikou. Jeho súčasťou bude až 5 graficky odlišných zobrazení, pričom ten najšportovejší zaujme centrálne umiestneným otáčkomerom s digitálnym rýchlomerom.

Ďalšou fíčurkou bude systém Dynamic Sound Boost, ktorý bude vďaka vlastnej riadiacej jednotke zbierať údaje z palubného systému a na základe toho bude upravovať zvuk motora v jednotlivých režimoch. Poslednou známou informáciou je prítomnosť decentne pozmeneného loga a nového modrého odtieňu karosérie Race, ktorý uvidíme rovnako prvýkrát v ponuke Škody. Viac sa dozvieme v sklonku niekoľkých týždňov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia