Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2018, 9:51
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Danny Boyle opustil 25. Jamesa Bonda kvôli záporákovi a snímka pravdepodobne nestihne premiéru v roku 2019

FILMY A SERIÁLY JAMES BOND NO TIME TO DIE
Uložiť Uložené

Režisér Danny Boyle je preč a producentov chystanej bondovky teraz čaká množstvo práce s dokončovaním scenára a hľadaním vhodnej náhrady.

Ako sme vás už pred niekoľkými málo dňami informovali, Danny Boyle (Trainspotting, Sunshine) už viac nie je režisérom pripravovanej bondovky s číslovkou 25.

Navyše, stalo sa tak vo veľmi nevhodný čas, keďže o už koncom roka malo začať natáčanie. Po nedávnej krátkej twitterovej správe o tzv. kreatívnych nezhodách však teraz poznáme aj bližšie dôvody režisérovho odchodu. Čo sa teda stalo?

Keď sa Boyle k projektu pridal, predstavil producentom Michaelovi G. Wilsonovi a Barbare Broccoli svoj koncept filmu a následne dostal povolenie na zhotovenie scenára. Na ňom pracoval spoločne so svojím dlhoročným spolupracovníkom Johnom Hodgeom (Trainspotting, Trance).

Danny Boyle opustil 25. Jamesa Bonda kvôli záporákovi a snímka pravdepodobne nestihne premiéru v roku 2019
Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer

Podľa známych novín The Telegraph ale medzi režisérom a producentmi nastalo hneď niekoľko problémov. Michaelovi a Barbare sa údajne príliš nepozdával už príbeh o modernej studenej vojne proti Rusku.

Ten mal tým pádom obsahovať aj ruských záporákov, čo ešte stále nebol ten najväčší problém. K tomu došlo až pri obsadzovaní hlavného záporáka, pre ktorého si Boyle vyhliadol poľského herca menom Tomasz Kot.

Odporúčané
Skvelý film Posledný súboj je hollywoodskym prepadákom, zatiaľ čo slabšie filmy ako Venom 2 a Halloween zabíja zarábajú viac Skvelý film Posledný súboj je hollywoodskym prepadákom, zatiaľ čo slabšie filmy ako Venom 2 a Halloween zabíja zarábajú viac 18. októbra 2021, 16:30

Proti tomu sa ale postavili ako producenti, tak aj Daniel Craig, teda samotný predstaviteľ Jamesa Bonda. Hlavná herecká hviezda má totiž pri vyberaní obsadenia veľké slovo, takže si môže svojich kolegov vyberať. Zdá sa teda, že hlavnou príčinou bolo odmietnutie Kota.

Danny Boyle opustil 25. Jamesa Bonda kvôli záporákovi a snímka pravdepodobne nestihne premiéru v roku 2019
Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer

S odchodom režiséra však súvisí aj dátum premiéry, ktorý je momentálne stále naplánovaný na 8. novembra (listopad) 2019. Keďže scenár od Boyla a Hodga veľa vody nenamútil, pravdepodobne bude nasledovať prepisovanie.

Prípadne sa producenti vrátia k pôvodnému návrhu scenára od Neala Purvisa a Roberta Wadea, ktorí stoja za všetkými Craigovými bondovkami.

Či už to bude tak, alebo onak, je možné, že James Bond 25 nemusí stihnúť pôvodný dátum premiéry a pokojne sa ho môžeme dočkať až v priebehu roka 2020. Stále sa ešte musí nájsť nové režisérske meno.

Domov
Zdieľať
Diskusia