Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2018, 13:34
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Policajtka v nemocnici dojčila podvyživené dieťa, ktoré lekári ignorovali. Vďaka hrdinskému činu ju povýšili

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Opustené dieťa zapáchalo, bolo špinavé a nepretržite plakalo. Mladú strážničku to nenechalo chladnou.

Detská nemocnica Sister María Ludovica v hlavnom meste Argentíny Buenos Aires prijala opustené, podvyživené a špinavé dieťa, ktoré ustavične plakalo, no lekári ho ignorovali. To, že sa dieťa nedá utíšiť a očividne mu niečo chýba, si všimla aj mladá policajtka Celeste Ayala.

V tom čase totiž v nemocnici mala dozornú službu. Nedokázala sa dlhšie pozerať na bezmocnosť a plač niekoľko týždňového chlapčeka, a tak začala konať. Zobrala si dieťa k sebe, umiestila ho do svojho lona a keďže ešte prednedávnom sa sama stala matkou, ihneď začala s dojčením.

Ochotnú policajtku pri intímnej situácii zachytil jej kolega a následne uverejnil na Facebook. Fotografia sa za krátky čas stala hotovým virálom. Doposiaľ má cez 113-tisíc zdieľaní a nespočetné množstvo pozitívnych komentárov, v ktorých ľudia oceňujú hrdinský čin mladej Celeste.

"Chcel by som zverejniť toto obrovské gesto plné lásky, ktoré si dnes urobila pre úplne cudzie dieťatko. Nezapochybovala si ani na sekundu a konala bez toho, aby si bola jeho matkou. Nevadilo ti ani to, že bolo špinavé a zapáchalo, čo očividne nebolo po chuti personálu nemocnice," vyjadril sa kolega na sociálnej sieti. 

Láskyplný a ochotný čin sa dostal aj k najvyšším nadriadeným mladej policajtky. Tí skutok považujú za zosobnenie hesla pomáhať a chrániť, podľa ktorého majú zamestnanci štátu vždy konať. Nebojácnej Celeste udelili pochvalu a rovnako tak postúpila hodnosťou vyššie v policajnej hierarchii. Tým chcú nielen policajtku povýšiť a odmeniť za jej činy, no rovnako apelovať na ostatných mužov zákona, aby si od nej zobrali príklad.

Domov
Zdieľať
Diskusia