Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. augusta 2018, 15:42
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mexické mesto zlegalizovalo sex na verejnosti. Polícia by sa vraj mala sústrediť na vážnejšie zločiny

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mexické mesto Guadalajara potešilo množstvo mladých ľudí.

Mexické mesto Guadalajara nikdy neprekvitalo progresívnymi či liberálnymi myšlienkami a obyvatelia boli vždy skôr konzervatívni. Napriek tomu tam mestskí poslanci minulý týždeň schválili kontroverzné mariadenie, vďaka ktorému bol zlegalizovaný sex na verejnosti aj exhibicionizmus. Predkladateľ návrhu zákona Guadalupe Morfin Otero svoj krok argumentoval prieskumom medzi študentmi miestnej univerzity. Prieskum poukázal na znepokonujúci trend, pretože až 90 percent študentov už zažilo vydieranie zo strany policajtov, ktorí ich načapali pri sexe či intímnych hrátkach na verejnosti a obvinili ich z amorálneho správania. 

Nové nariadenie legalizuje sexuálne akty na verejných miestach, prázdnych parkoviskách či v interiéri áut dovtedy, kým príslušník verejnosti na správanie neupozorní políciu. Aj porušenie nariadenia však bude môcť vyústiť iba do administratívneho priestupku, takže mládež nebude musieť mať strach z toho, že by im policajti mohli narobiť hromadu problémov do budúcnosti. V konzervatívnom meste vyvolala legalizácia sexu na verejnosti rozpačité reakcie, avšak predkladateľ návrhu pripomenul, že Guadalajara spoločne s celým Mexikom čelia oveľa väčším problémom než pokutovanie mládeže s chuťou na sex.  

Domov
Zdieľať
Diskusia