Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2018, 22:36
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Avengers: Infinity War vyzeralo pred pridaním špeciálnych efektov a CGI úplne inak než v kine. Čo sa dialo na pľaci?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Štúdiá, ktoré pracovali na VFX efektoch, ponúkajú pohľad na to, ako ich tvorili.

Avengers: Infinity War je definitívne za nami. Z Blu-ray bonusov sme vyťažili už všetko, a tak sa o slovo prihlásili spoločnosti tvoriace efekty. Marvel Studios pre túto úlohu zamestnalo hneď 13 spoločností venujúcich sa vizuálnym efektom.

Ako sme si už povedali v tomto článku, Marvel to tak urobil preto, aby zamedzil komukoľvek v spoilovaní celého filmu. Aj keby sa niekto prekecal, veľa by neprezradil. Väčšina ľudí totiž vedela len o pár scénach, keďže hneď tú ďalšiu robil buď iný kolega, alebo rovno iné štúdio v inej firme. 

Všetky tieto spoločnosti, menovite: Perception, Cinesite, Digital Domain, Double Negative, Elstree Effects, Framestore, Industrial Light & Magic (ILM), Method Studios, RISE Visual Effects Studios, ScanlineVFX, Lola Visual Effects, Territory Studio a Weta Digital, začali postupne vypúšťať na internet videá, v ktorých rozoberajú alebo len ukazujú svoju prácu a postup, akým sa jednotlivé scény tvorili.

Ak chcete zistiť, kto robil aké scény a taktiež sa pozrieť na ďalšie videá, klikajte sem.

 

Dnes vás však nebudeme otravovať zdĺhavými textami. Naposledy sme si povedali všetko potrebné, a tak sa rovno pozrieme na priame porovnania (nie vždy) rovnakých scén z filmu. 

Musíte nám však ospravedlniť kvalitu niektorých obrázkov. Niekedy sa jednoducho v lepšej kvalite nájsť či vytvoriť nedali. Ak sme nejaký pri zdĺhavom googlení a hľadaní vynechali, budeme radi, keď nám ho pošlete alebo hodíte do komentárov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia