Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2018, 11:50
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Zachránili Britku, ktorá počas výletnej plavby vypadla z lode. V Jadranskom mori bojovala o život 10 hodín

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Celú noc až do rána prežila plávajúc v mori.

46-ročnú ženu z Veľkej Británie stál víkendový výlet na lodi takmer život. Počas plavby v Jadranskom mori totiž vypadla z paluby a až do príchodu privolanej pomoci musela 10 hodín nepretržite plávať. Nakoniec ju však zachránila chorvátska pobrežná stráž. Neidentifikovaná Britka bola okamžite dovezená do blízkej nemocnice v meste Pula na severochorvátskom polostrove Istria. Podľa všetkých informácií je už mimo ohrozenia života.

Išlo o výletnú loď s názvom Norwegian Star, ktorá mala smerovať do Benátok. V čase, keď žena vypadla z paluby do mora, sa nachádzala približne 95 kilometrov od chorvátskeho pobrežia. Stalo sa tak krátko pred polnocou. Dôvody, prečo Britka vypadla z lode, však nie sú známe. Do pátrania sa zapojilo päť lodí a jedno lietadlo. 

Podľa slov kapitána záchrannej lode Lovra Oreškoviča bola žena nesmierne vyčerpaná. "Boli sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo zachrániť ľudský život," vyjadril sa. Okolnosti celého prípadu sú ešte v štádiu vyšetrovania.

Domov
Zdieľať
Diskusia