Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2018, 3:21
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Poriadne znepokojujúce video tarantule zhadzujúcej vlastnú kožu ťa neprestane fascinovať. Zvláštny proces je pritom úplne bežný

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Budeš potrebovať silné nervy.

Pavúky má v láske naozaj len málo ľudí. Ide o vzácne živé bytosti, ktoré by sme si mali vážiť. Niekedy je to však poriadne náročné, najmä, keď sa na internete zjavujú videá ako to, ktoré nájdeš v tomto článku.

Niekomu sa totiž podarilo natočiť tarantulu mexickú (Brachypelma smithi), poriadne veľkého a nepríjemne chlpatého pavúka, pri veľmi znepokojujúcom momente. V timelapse videu poskladanom z dvoch hodín záberov totiž pavúk zhodí značnú časť svojej kože a ide o presne ten nepríjemný pohľad, kedy veľmi chceš odtrhnúť oči, no jednoducho nedokážeš.

Vo fascinujúcom jave sa pavúk najprv zbaví kože na hlavičke, no pokračuje aj so zvyšnou časťou telíčka, pričom sa poriadne desivo trasie. Žiadne desivé momenty však video neobsahuje, pokojne sa naň tak môžeš pozrieť aj s menšou dávkou odvahy.

Možno si však ani len netušil, že tento traumatizujúci proces je u niektorých pavúkov úplne bežný. Vonkajšia časť tela spolu s chlpmi totiž síce rastie s nimi, no nie je k nim navždy pripevnená – ako napríklad naša koža. Práve naopak – pavúk sa jej dokáže zbaviť, keď mu je príliš malá a jednoducho ju nechá "odhodenú", rovnako ako ty vyhodíš už príliš malý kabát.

Domov
Zdieľať
Diskusia