Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2018, 11:12
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vojenskí potápači hodinu zachraňovali život veľrybe uväznenej v rybárskej sieti. Zviera nenechali utrápiť sa na smrť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Viac než 2000 kilometrov od pobrežia Čile prebehla úspešná záchranná akcia.

Vojenskí potápači z Čile zažili v polovici augusta zaujímavú záchrannú akciu. Vo vzdialenosti viac ako 3300 kilometrov od hlavného mesta Santiago nahlásili rybári vojakom veľrybu, ktorá by bez pomoci od ľudí s najväčšou pravdepodobnosťou zomrela.

Veľryba sa zamotala do rybárskej siete. Sieť sa obrovskému zvieraťu obkrútila okolo tela natoľko, že sa veľryba ledva hýbala, a tak mali potápači uľahčenú prácu.

Aj keď po prvom kontakte zostalo zviera vystrašené a pokúsilo sa rýchlo odplávať od potápačov čo najďalej, postupne pochopilo, že títo ľudia sa jej snažia pomôcť. Nebola to najkratšia záchranná akcia, pretože trvala viac ako hodinu, ale potápači napokon úspešne rybársku sieť z tela veľryby odrezali a zachránili jej život.


Na druhej strane, treba podotknúť, že veľrybu do nepríjemnej situácie dostali miestni rybári. Zástupca vojenských potápačov musel opäť raz rybárov Patagónii požiadať o to, aby po dokončení lovu rýb svoje siete vytiahli z vody a odniesli naspäť na pevninu, pretože inak postupne zabíjajú svoju obživu a najmä vzácne morské živočíchy.

Štatistiky poukazujú na to, že vysoké percento veľrýb sa vo svojom živote zamotá do zabudnutých rybárskych sietí a každej samozrejme ľudia nedokážu pomôcť.

Domov
Zdieľať
Diskusia