Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2018, 11:16
Čas čítania 0:00
Sona O.

Ako často a koľko sexu majú naozaj mladí ľudia? O našich intímnych zážitkoch máme aj dnes potrebu klamať

ZAUJÍMAVOSTI SEXUALITA VZŤAHY
Uložiť Uložené

O tejto téme existuje stále množstvo mylných informácií, predsudkov a poloprávd.

Britský portál BBC zverejnil štúdiu o sexuálnom živote mladých ľudí. Zameriavala sa hlavne na to, aké majú ľudia predstavy o sexuálnom živote a aká je realita naozaj. Možno ťa úplne neprekvapí, že naše ideály o intimite sú trochu mimo skutočnosti. 

Vedci vyspovedali skupinu dobrovoľníkov vo veku 18 až 29 rokov. Spýtali sa ich jednoduchú otázku: "Ako často má podľa vás sex priemerný mladý človek?" Väčšina účastníkov tipovala, že muži v ich veku majú styk približne 14-krát do mesiaca. To by znamenalo, že by museli byť sexuálne aktívni takmer každý druhý deň.

Výsledky však ukázali, ako veľmi sa mýlili. V priemere má totiž mladý muž sex iba 5-krát do mesiaca vo Veľkej Británii a 4-krát do mesiaca v USA. Muži teda majú oveľa menej sexu, než si myslíme.

Ako často a koľko sexu majú naozaj mladí ľudia? O našich intímnych zážitkoch máme aj dnes potrebu klamať
Zdroj: pexels.com

Prečo je to tak? Problémom bude, že veľa chlapcov si v tejto oblasti celkom rado vymýšľa. Svojim kamošom rozprávajú neuveriteľné historky a mnohí si číslo sexuálnych partneriek radi znásobujú, aby vyzerali pred očami ostatných coolovejšie.

Odporúčané
Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike 24. apríla 2024, 18:30

Faktom je, že si to nemáme, ako overiť a okrem porna na internete naozaj nevieme, ako vyzerá sexuálny život iných. Skrátka veríme ich rečiam, aj keď sú často pritiahnuté za vlasy. 

Ešte viac skreslený pohľad máme na ženy. Myslíme si, že majú sexu oveľa viac ako chlapi a to asi 22 až 23-krát do mesiaca. V praxi by to znamenalo, že majú sex každý pracovný deň a ešte 2 až 3-krát niekedy cez víkend. Realita je však niekde úplne inde a v skutočnosti majú sex rovnako ako muži, asi 5-krát do mesiaca. 

Ženy sú stále vnímané ako sexuálne objekty a mnoho filmov či porna nám ich ukazuje ako neukojiteľné sexuálne dračice. Nečudo teda, že obraz o ich intimite je poriadne mimo.

Ako často a koľko sexu majú naozaj mladí ľudia? O našich intímnych zážitkoch máme aj dnes potrebu klamať
Zdroj: pexels.com

V rovnakej štúdii sa ľudí spýtali na to, koľko si myslia, že mali sexuálnych partnerov jedinci vo veku 45 až 54 rokov. Tentokrát prekvapivo hádali celkom presne. V Austrálii a vo Veľkej Británii je to 17 sexuálnych partnerov a v USA 19.

Zaujímavé však je tvrdenie žien. Vyzerá to tak, že mali iba polovicu z počtu intímnych partnerov mužov. To však nie je v súlade s matematikou, keďže výskum sa zameral na heterosexuálne páry. Číslo pre mužov aj pre ženy by teda malo byť aspoň približne rovnaké.

Odporúčané
Sleduješ frajerovu ex cez fake účet na Instagrame? Opýtali sme sa odborníčky, prečo to nie je v poriadku Sleduješ frajerovu ex cez fake účet na Instagrame? Opýtali sme sa odborníčky, prečo to nie je v poriadku 7. apríla 2024, 9:30

Jedným z možných vysvetlení je to, že chlapi vyhľadávajú častejšie spoločnosť prostitútok. Alebo že by ženy skrátka klamali?

V USA sa konal podobný výskum zameraný na skupinu študentiek. Rozdelili ich do troch skupín. Jednej povedali, že môžu dotazník vyplniť samy, druhej, že ich odpovede možno bude kontrolovať expert a tretiu presvedčili, že sú napojené na detektor lži, aj keď išlo o nefunkčný prístroj.

V prvej skupine ženy uviedli, že mali v priemere iba 2,6 partnerov, v druhej bolo číslo o čosi vyššie a to 3,4 a ženy, ktoré verili, že sa spovedajú pred detektorom lži, uviedli číslo 4,4.

Výskum teda potvrdil, že o sexe ešte stále existuje veľa nevypovedaného. Ľudia ho nevnímajú objektívne a keď sa nám to hodí, niečo si vždy prikrášlime. A hoci chlapi počet svojich intímnych zážitkov väčšinou umelo navyšujú, ženy radšej povedia nižšie číslo, než je pravdivé. 

Domov
Zdieľať
Diskusia