Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. augusta 2018, 10:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Nemecku sa topí čoraz viac detí, pretože rodičia pozerajú do mobilov. Štatistiky poukázali na alarmujúci trend

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Rodičia nedávajú na svoje ratolesti dobrý pozor.

Nemecká organizácia združujúca plavčíkov musela vydať oficiálne varovanie, aby rodičia na kúpaliskách odložili svoje mobilné telefóny vo chvíli, keď ich dieťa vojde do vody.

Za prvých osem mesiacov roku 2018 zomrelo v Nemecku už viac ako 200 ľudí na utopenie a po analýze jednotlivých prípadov musela The German Lifeguard Association vydať varovanie. Organizácia zastrešuje viac ako 40-tisíc plavčíkov na kúpaliskách a plážach po celom Nemecku.

Zástupcovia plavčíkov upozornili verejnosť, že rodičia si pobyt na kúpaliskách predstavujú ako pobyt v škôlke, pri ktorom nemusia dávať na deti pozor a nechávajú zodpovednosť výlučne na plavčíkoch.


Plavčíci pritom nemajú šancu monitorovať úplne každého návštevníka, a tak základná rada znie, aby rodičia aj starí rodičia odložili svoje mobily.

Problém vraj nie je len v rodičoch. Organizácia skritizovala nemeckú vládu za to, že v školách dostatočne nepodporuje kurzy plávania, a tak sa o seba deti v prípade núdze nevedia vôbec postarať.

Vždy si treba dávať pozor na teplotu vody či potenciálne kŕče, ktoré môžu dopadnúť tragicky. Len pred pár dňami sa nešťastne utopil malý chlapec v mestečku Marktredwitz.

Domov
Zdieľať
Diskusia