Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2018, 13:18
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Ľudia si líčia len časť tváre, ktorú zarámujú do Instagramového príspevku. Najnovší make-up trend ovláda sociálne siete

MÓDA INSTAGRAM TVÁR
Uložiť Uložené

Kontrast medzi namaľovanou a prirodzenou časťou má poukázať na to, o čom je ozajstná krása.

Vďaka Instagramu malo ľudstvo možnosť zoznámiť sa už s mnohými, často bizarnými, no zato rýchlo šíriacimi sa trendami. V nie tak vzdialenej minulosti to boli napríklad letné pózovacie hity ako Barbie Feet či Migrain Pose. Taktiež prednedávnom uzrel svetlo sveta populárny štýl zapletania vlasov do DNA špirály. My sa dnes však pozrieme na úplne nový Instagramový trend, na ktorý budeš potrebovať veľkú dávku šikovnosti a umeleckej zručnosti.

Ide o veľmi kreatívny a originálny make-upový trend s názvom Instaception. Ten je zaujímavý nielen svojím prevedením, no rovnako aj samotnou myšlienkou. V skratke ide o neúplné namaľovanie sa, kedy si daný používateľ nalíči len určitú časť tváre (poväčšine oblasť oka) a dokreslí k tomu špecifický rámik vyzerajúci ako Instagramový príspevok, aby celé líčenie pôsobilo ako klasický screenshot, a teda snímka obrazovky.

Nielenže táto challenge v konečnom prevedení vyzerá naozaj famózne, ale taktiež hovorí o neexistujúcej dokonalosti a jej cieľom je zbúrať zaužívané stereotypy a názory o tom, ako by skutočná krása mala vyzerať. Taktiež pojednáva o veľkom kontraste medzi naturálnym vzhľadom a častej snahe tínedžerov umelo vytvoriť bezchybný zovňajšok len kvôli zapadnutiu do sociálnych skupín.

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Za vytvorením celého trendu stojí austrálsky make-up artista Dominic, na Instagrame známy pod menom @dom.skii, ktorý na svojom profile pravidelne zdieľa rôzne kreatívne tutoriály a fotografie s fascinujúcim líčením seba samého. Pod príspevok s Instaception výzvou pridal popis "dokonalá fotka" s tým, že časť tváre si namaľoval a následne doplnil spomínaný rámik z Instagramu, kde autenticky dokreslil názov svojho profilu, spoločne s tlačidlami lajk, funkcia zdieľania, komentovania či ďalšie možnosti.

Trend si za krátky čas našiel nespočetné množstvo fanúšikov, ktorí sa snažia celý look napodobiť tak, aby ich Instagramový príspevok na tvári vyzeral čo najdôveryhodnejšie. Unikátne líčenie si dokonca vyskúšal aj jeden z najznámejších a najrelevantnejších make-up artistov súčasnosti James Charles. Ten má na svojom profile už viac ako 7 miliónov sledovateľov.

Čo si o celom trende myslíš ty? Ak aj ty patríš do tej skupiny ľudí, ktorým sa Instaception look páči, neváhaj sa inšpirovať množstvom ďalších kreatívnych používateľov a rozhodne sa zapoj do výzvy aj ty. Stačí keď po vytvorení svojho make-upu prídáš pod fotkou na Instagrame hashtag #instaception. 

 

Príspevok, ktorý zdieľa RJ (@cakefacerj),

 

Príspevok, ktorý zdieľa (@leslieaileen_),

 

Príspevok, ktorý zdieľa Vy (@pikapikavy),

 

Príspevok, ktorý zdieľa @kirstielauren18,

Domov
Zdieľať
Diskusia