Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2018, 13:06
Čas čítania 0:00
Sona O.

Muž si na vegánskom festivale vychutnával surové mäso. Na tričku mal pre návštevníkov veľavravný odkaz

ZAUJÍMAVOSTI HOLANDSKO MÄSO VEGÁNSTVO
Uložiť Uložené

Návod, ako zaručene naštvať každého vegána.

Holandsko je známe ako liberálna krajina, kde sú zákony častokrát oveľa humánnejšie než v iných štátoch. Nečudo teda, že tu má veľké zastúpenie aj skupina vegánov, ktorí sa v hlavnom meste Amsterdame rozhodli zorganizovať vegánsky festival.

Množstvo ľudí všetkých vekových kategórií si sem prišlo vychutnať jedlo aj kultúrny program, no ako to už býva, našli sa aj takí, ktorí s programom nesúhlasili. Svoj odpor sa rozhodol vyjadriť aj jeden návštevník. Na podujatie prišiel s provokatívnym tričkom s nápisom "Staň sa vegánom a zomri", no to nebol koniec jeho tichého protestu. 

Pred všetkými sa rozhodol vytiahnuť si kus surového mäsa a začal ho jesť. Znechutení vegáni zavolali na muža políciu

"Samozrejme, že nie je zakázané jesť surové mäso, no bol to šokujúci pohľad, pretože vytvoril kaluž krvi a tuku. Okrem toho tam bolo veľa starších ľudí a detí. V tom čase prebiehal špeciálny detský program," vyjadril sa organizátor pre portál Unilad.

Podobný kúsok tento muž predviedol na vegánskom festivale aj minulý rok, kedy si vzal rovno surovú koziu hlavu. Tú potom začal konzumovať a poriadne tak naštval pár prívržencov hnutia.

Anti-vegánskeho aktivistu sprevádzal kameraman a asistent. Neznámy muž najprv nechcel odísť, no nakoniec po hodine provokácie opustil priestory festivalu.

Odporúčané
Týždeň som bola frutariánkou: Po rokoch som mala nonstop ploché brucho. Zmohla ma však frustrácia a neustály hlad Týždeň som bola frutariánkou: Po rokoch som mala nonstop ploché brucho. Zmohla ma však frustrácia a neustály hlad 20. marca 2024, 9:30

V podobnej situácii sa asi pred týždňom ocitli aj vegáni v anglickom meste Leeds. Tí protestovali pred reštauráciou, ktorá sa špecializuje na prípravu steakov

Jednému z mäsiarov došla s vegánmi trpezlivosť a vyšiel za nimi na ulicu s kusom surového hovädzieho. Mával s ním pred ich tvárami, až dokým z neho nezačala kvapkať krv. 

Hoci konanie anti-vegánov bolo celkom drastické, minimálne z ich ponímania, ani vegánske protesty sa nehrajú na žiadne mierumilovné podujatia. Vegáni sa zatvárajú do klietok, polievajú sa falošnou krvou a vystavujú obrázky mŕtvych či týraných zvierat

Takýto štýl provokácie však nenapomáha k tomu, aby sa táto skupina ľudí umiernila. Skôr naopak, vedie ešte k väčšej radikalizácii zarytých bylinožravcov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia