Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2018, 11:30
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Najmenší zlodej na svete. Mravec bez problémov odniesol diamant z klenotníctva, ktorý bol ťažší než on sám

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mravce začínajú plánovať svoju budúcnosť, pretože kradnú diamanty a vytvárajú živé mosty.

Letná uhorková sezóna v médiách začína patriť mravcom. Neprešli ani tri dni od momentu, kedy jeden inžinier v Brazílii natočil viac ako milión agresívnych mravcov marabunta počas útoku na osie hniezdo, a mravec zaujal sociálne siete znovu. Tentoraz pri sebe nemusel mať stovky tisíc kolegov na to, aby sa vnútri klenotníctva pokúsil ukradnúť diamant.

Pri pohľade na mravca nesúceho diamant by sa ti na tvári mohol zjaviť úsmev, avšak podobné schopnosti nie sú v živočíšnej ríši ničím výnimočným.

Najmenší zlodej na svete. Mravec bez problémov odniesol diamant z klenotníctva, ktorý bol ťažší než on sám
Zdroj: rkbiker89/Youtube

Mravce dokážu dvihnúť a preniesť predmety pokojne aj 10-krát ťažšie ako ich vlastná hmotnosť, takže mravec s diamantom nemal veľké problémy. Na videu sa vzácny kameň snaží odniesť a popritom neustále zastavuje a obzerá sa, ako keby vedel, čoho sa dopúšťa a potreboval sa uistiť, že ho nikto nesleduje.

Živočích s diamantom prešiel zopár desiatok centimetrov, čo pri hmotnosti kameňa nemohol byť jednoduchá cesta, a našťastie si ho pred útekom všimol zamestnanec klenotníctva. Ako si zavtipkoval jeden z komentujúcich užívateľov, pracovník by svojmu šéfovi veľmi ťažko vysvetľoval, že diamant neukradol, ale vzal mu ho mravec.

Domov
Zdieľať
Diskusia