Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2018, 15:07
Čas čítania 0:00
Soňa M.

Pery ako Kylie Jenner či peroxid na zuboch? Tieto babské rady ti môžu poškodiť zdravie namiesto zlepšenia imidžu

MÓDA KRÁSA TIPY A TRIKY ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Veľké pery ako Kylie Jenner či lak na vlasy ako fixačný sprej na mejkap. Aké so sebou prinášajú riziká?

Od očnej linky, ktorej dokonalosť dosiahneš pomocou kreditnej karty až po oleje vhodné na rozčesávanie vlasov. Na webe nájdeš nespočetne veľa babských trikov, ktoré ti majú pomôcť vyzerať lepšie zatiaľ čo vynaložíš len minimálne úsilie. Niektoré z nich sú však škodlivé nielen pre tvoju krásu, ale aj zdravie. Tu je niekoľko z nich:

Peroxid vodíka, ktorý kúpiš v lekárni, môžeš použiť na bielenie zubov 

Tak toto určite nie! Bielenie zubov peroxidom nechaj na odborníkov, ktorých na to školili. Jasné, že na internete nájdeš plno návodov, ktoré ti povedia, že peroxid rozriedený vodou je úplne bezpečný a bieliace prípravky na peroxidovom základe používajú aj odborníci, no nezabúdaj na to, že peroxid, ktorý kúpiš vo fľaške v lekárni nie je určený na bielenie zubov a ty na to nemáš papier. 

Pery ako Kylie Jenner či peroxid na zuboch? Tieto babské rady ti môžu poškodiť zdravie namiesto zlepšenia imidžu
Zdroj: Pixabay/Engin_Akyurt

Môžeš mať pery ako Kylie Jenner, stačí ti nasať vzduch z pohára


Kto by nechcel mať krásne plné pery ako obľúbená trendsetterka? Je to jednoduché, priložíš si k nim fľašu, pomaly z nej vysaješ vzduch a počkáš pol minúty. Je to však aj veľmi nebezpečná technika. Pri nasatí vzduchu z pohára ti môže nepekne napuchnúť aj okolie pier a vytvoriť sa podliatina, alebo modrina. Tej sa potom budeš zbavovať oveľa dlhšie, ako by si chcela.


Takzvaná Kylie Jenner challenge bola pred pár rokmi mimoriadne populárna medzi tínedžermi v Amerike. Dermatologička Dendy Engelman vtedy časopisu Seventeen povedala: "Nielenže môže dôjsť k opuchu a modrinám, ale existuje potenciálne riziko pre zjazvenie a trvalé poškodenie.“


Hoci challenge už nie je populárna, stále sa predávajú špeciálne plastové "zväčšovače“ pier, ktoré fungujú na tom istom princípe.

Oheň na zacelenie polámaných končekov vlasov


Tento trend bol v Brazílii populárny už v šesťdesiatych rokoch minulého storočia, no dnešní mladí ľudia za ním začali šalieť, keď si supermodelka Alessandra Ambrosio zavesila na Instagram svoju fotografiu, ako túto vlasovú terapiu podstupuje.

Odporúčané
Z veľkosti H na B: zmenšenie prsníkov mení ženám životy. S plastickým chirurgom sme sa rozprávali o detailoch aj cene Z veľkosti H na B: zmenšenie prsníkov mení ženám životy. S plastickým chirurgom sme sa rozprávali o detailoch aj cene 23. marca 2024, 12:30

Pointa spočíva v tom, že prameň vlasov sa zakrúti a prejde sa cezeň sviečkou. Tá spáli vyčnievajúce rozštiepené končeky. Ak máš pocit, že táto technika je príliš riskantná na to, aby si ju robila doma, navyše bez akýchkoľvek skúseností, či profesionálneho dohľadu, nemýliš sa. Určite nechceš skončiť so spálenými vlasmi, či dokonca popáleninou na hlave.

 

Friday treat @lacesandhair @crisdioslaces #hairtreatment #hidratação #multivitaminas

Príspevok, ktorý zdieľa Alessandra Ambrosio (@alessandraambrosio),

Lak na vlasy ako fixačný sprej na mejkap

Mnohé vlogerky tvrdia, že majú tajomstvo na dlhotrvajúci mejkap. To je dokonca vraj oveľa lacnejšie ako fixačný sprej špeciálne vyvinutý na to, aby udržal mejkap po celý deň tam, kde má byť. Lak na vlasy. Lak však nie je určený na aplikáciu na tvár, preto môže spôsobiť podráždenie a v niektorých prípadoch upchatie pórov a zápal.

Potrebuješ sa zbaviť vyrážky? Natri ju cez noc zubnou pastou a do rána zmizne

Podobne, ako lak na vlasy, aj zubná pasta má slúžiť práve na ten účel, na ktorý je určená, na čistenie zubov. Je pravda, že pasta obsahuje zložky, ktoré slúžia na zabíjanie baktérií, môže ešte viac podráždiť pokožku a priveľmi ju vysušiť. Okrem toho si dnes už môžeš kúpiť produkty, ktoré laboratóriá vyvinuli práve na tvoj problém, tak prečo siahať po zubnej paste?

Domov
Zdieľať
Diskusia