Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2018, 17:41
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Čo nás čaká a neminie na Grape? Tieto vystúpenia nesmieš zmeškať

HUDBA
Uložiť Uložené

Na Grape nás už zajtra a pozajtra čaká bohatý program. Nie je to však vždy o veľkých menách.

Grape už doslova klope na dvere. Zajtra odštartuje jeho deviaty ročník a tešiť sa môžeš na dva dni poriadnych (nielen) hudobných zážitkov. Ak ešte stále nemáš jasno v tom, kam zamieriť, alebo stále váhaš, vieme ti poradiť - spísali sme ti zoznam interpretov, ktorí by ti nemali ujsť. Ide najmä o menšie kapely či hudobníkov, keďže väčšinu priestoru dostávajú najmä veľké mená. Veď aj malý gašparko vie zahrať veľké divadlo - a pri hudbe to platí dvojnásobne. Mimochodom, cez deň môžeš zamieriť do našej Refresher zóny, kde okrem iného zahrajú svoje DJ sety aj Dalyb či Pil C, ale dočkáš sa aj napríklad aj rôznych zaujímavých diskusií. O zóne sa môžeš viac dočítať tu.

Ku každému interpretovi/kapele sme pridali ukážku, ktorú si môžeš pustiť a čakať, že možno to budeš počuť aj naživo už o pár hodín. Rovnako sme pre lepšiu orientáciu pridali aj čas a miesto vystúpenia. Vidíme sa už zajtra na piešťanskom letisku! Nezabudni si župan, uterák a žabky.

The Ills (piatok, 17:05, Orange stage)

Post-rocková kapela z Bratislavy je už niekoľko rokov kvalitným exportným materiálom. Ich skladby sú čisto inštrumentálne. Keď započuješ tie gitary, doslova sa necháš unášať. 

Yungblud (piatok, 19:15, Orange stage)

Mladý rocker, ktorý pripomína mix Arctic Monkeys a Jamie T so štipkou hip-hopu a ska. Hovorí o sebe, že je uvedomelým umelcom, ktorý sa nebojí tvoriť protest songy naprieč hudobnými žánrami.

Ventolin (piatok, 1:40, Ostredok Radio_FM stage)

Cez deň profák na univerzite, v noci šialený DJ. Český Ventolin minulý rok rozprúdil na Grape veľkú diskotéku, z ktorej nikto neodchádzal sklamaný. Je to Disco Science, ako sa volá jeho skladba. Treba zažiť.

 

Charlotte de Witte (piatok, 1:45, Suzuki stage)

Komu sa nepáči bizarný Ventolin, môže okúsiť pravú chuť belgického techna v Suzuki stage zhruba o tom istom čase. Charlotte prinesie na Grape riadny závan repetetívnej hudby, po ktorom ledva odídeš po vlastných.  

No Brake (sobota, 13:00, Ostredok Radio_FM stage)

Prešovskí No Brake skladajú už nejakú chvíľu indie-rockovú hudbu a konečne sa im dostáva zaslúženej pozornosti. Okrem klipov, ktoré majú slušné množstvo videní, sú oveľa zaujímavejšie ich živé vystúpenia. 

Astroid Boys (sobota, 17:25, Orange stage)

Špecifický mix grimeu a hardcore punku (fajnšmekri uvítajú) predstaví trojica Astroid Boys na Orange stagei. Silné texty a kombinácia žánrov vnáša novú krv do UK grimeu.

Diego (sobota, 20:40, Ostredok Radio_FM stage)

Indie-rocková kapela, ktorá vznikla z členov kapiel Vetroplach, Le Payaco a Sinker, vydala v roku 2017 po dlhom mlčaní nový album. Rýchle, ale tempom aj pomalšie skladby predvedú aj v sobotu na Grape.

Danny Daze (sobota, 22:00, 365.bank stage)

Chalan, ktorý len pred pár dňami odohral hypnotizujúci set na holandskom Dekmanteli, prinesie svoje techno z Miami do Piešťan. 

Domov
Zdieľať
Diskusia