Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2018, 14:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nespútaná vášeň, drogy a muzika. Legendárny Woodstock pripomínajú momentky zo zablateného festivalu spred desiatok rokov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vráť sa v čase späť do roku 1969, kedy svet ovládol Woodstock.

Dnešné hudobné festivaly by možno nikdy nevznikli, keby v roku 1969 partia mladých ľudí nevymyslela koncept Woodstocku. Na zdanlivo nevinnej farme sa v priebehu troch dní objavilo cez 400-tisíc návštevníkov a hudobné hviezdy ako The Who či Jimmy Hendrix, takže o exkluzivitu a výborné výkony interpretov sa nikto báť nemusel.

Aj keď šlo o prvý podobný festival pod holým nebom, neskúsení organizátori sa dopredu zodpovedne pripravovali na nápor ľudí, ktorý však niekoľkonásobne prekročil očakávania.

Festival sa postupom hodín zmenil na oslavu bahna, ale ani nepriaznivé počasie nedokázalo ľuďom pokaziť zážitok z momentov, ktoré na farme prežívali.

Nechýbali na nej drogy, nespútané sexuálne zážitky a spomienky na celý život, pričom v súčasnosti už o podobnom festivale môžeme len snívať, čo je zrejme pozitívna správa.

Odvtedy sa zlepšili bezpečnostné aj organizačné opatrenia, ale rovnaké dobrodružstvo ako na Woodstocku už pravdepodobne nezažijeme.

Vďaka múzeu Bethel Woods sa na internete najnovšie objavili momentky priamo z festivalu, ktoré si doteraz nikdy nevidel, takže si časť vychutnaj priamo v článku.

Celú fotogalériu z Woodstocku nájdeš priamo na stránke Bethel Woods.

Domov
Zdieľať
Diskusia