Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2018, 11:32
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

Preskúmaj aktuálne trendy v slnečných okuliaroch so známymi Slovenkami a Češkami z Instagramu

MÓDA
Uložiť Uložené

Priehľadné rámy, farebné sklá alebo obrovské masky. Pozri sa na tie najštýlovejšie okuliare, ktorým patrí aktuálna sezóna.

Slnečné okuliare sú počas leta nevyhnutnosťou a mnohí si ho bez nich ani nedokážu predstaviť. Obzvlášť tí, pre ktorých sú viac ako iba ochrana očí pred často nepríjemnými slnečnými lúčmi a ich ešte nepríjemnejšími odrazmi. Poď sa spolu s našimi krásnymi Slovenkami a Češkami z Instagramu pozrieť na aktuálne trendy v slnečnej optike a možno si vyberieš svoj budúci obľúbený kúsok.

Transparentné okuliare

Jednofarebné transparentné okuliare sú absolútnou vychytávkou tohto leta. Medzi najobľúbenejšie patria tie s priehľadným plastovým rámom, ale už roky sú populárne tiež klasické aviatorky s farebnými sklami. Takmer výlučne z podobných okuliarov pozostáva najnovšia kolekcia od RETROSUPERFUTURE.

 

Příspěvek sdílený NA TY (@natykerny),


Mačacie oči

Populárne cat eye okuliare sú dizajnované v tvare mačacích očí a na tvári pôsobia až zmyselne. Ich krivky totiž opticky zúžujú tvár. S ich výberom sme ti pred niekoľkými dňami už pomohli, takže teraz sa môžeš pre zmenu inšpirovať nasledujúcimi outfitmi.


Okrúhle okuliare

Popri klasických „lenonkách“ s miniatúrnymi sklíčkami sú aktuálne rozšírenejšie slnečné okuliare s okrúhlymi sklami s väčším rozmerom. Takéto okuliare však výrazne skresľujú tvár, čiže ich rozhodne doporučujeme najprv vyskúšať. Samozrejme, čím sú sklá väčšie, tým sú okuliare univerzálnejšie pre rôzny typ tváre.


„Masky“

Jedným z aktuálne najväčších dizajnérskych trendov v doplnkoch sú výrazne oversize slnečné okuliare zakrývajúce skoro až polovicu tváre. Takýto kúsok je skutočne odvážnym a výstredným, a dozaista z teba urobí lepidlo na pohľady. A to nemusí byť každému príjemné. Sú však štýlové a originálne.

 

Příspěvek sdílený TTAPPLE (@ttapple),

Samozrejme, ikonické siluety ako flat top, clubmaster alebo aviator z módy nevyjdú nikdy, v článku sme sa ale zamerali na tie aktuálne najchytanejšie možnosti. Pri okuliaroch však treba najväčšmi zohľadniť črty tváre, pretože niektoré okuliare sa ti môžu hodiť, a iné naopak, absolútne nie.

Domov
Zdieľať
Diskusia