Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2018, 9:29
Čas čítania 0:00
Lucia Čakyová

Dvorný fotograf značky Victoria's Secret má prácu snov. Russell James už viac ako 20 rokov fotí najkrajšie modelky sveta

MÓDA VICTORIA'S SECRET
Uložiť Uložené

Zoznám sa s renomovaným módnym fotografom, ktorého obľubujú modelky z celého sveta.

Jeho fotografie sú synonymom zmyselnosti, provokatívnosti a jedinečnosti. Keď si otvoríš jeho profil na Instagrame, uvidíš fotografie plné nahých polonahých topmodeliek. Hovoríme o Russellovi Jamesovi, dvornému fotografovi značky Victoria's Secret. Ak sleduješ Refresher pozorne, potom tohto pána určite poznáš. Písali sme o ňom už viackrát. Tento raz sa na neho pozrieme trochu bližšie. Poďme na to a priprav sa na dávku oku lahodiacich záberov.

Russell James a Candice Swanepoel

56-ročný austrálsky fotograf začínal ako pracovník v továrni a po viacerých sťahovaniach a striedaniach práce zakotvil v New Yorku, kde ako 29-ročný prepadol vášni pre fotografiu. Šesť rokov pracoval na tom, aby sa jeho meno stalo známe v módnom priemysle. Najprv prichádzali len menšie joby pre neznáme značky. Keď to chcel už zabaliť a vrátiť sa do rodnej Austrálie, dostal prácu pre prestížny W Magazine a veci nabrali rýchly spád.

Odporúčané
Sex až po svadbe, pred prehliadkou drastická diéta. Adriana Lima oslavuje 40, toto si o nej možno nevedel Sex až po svadbe, pred prehliadkou drastická diéta. Adriana Lima oslavuje 40, toto si o nej možno nevedel 12. júna 2021, 9:36

Ľudia z Victoria's Secret ho prvýkrát oslovili v roku 1997 s cieľom oživiť kampane značky. To sa mu aj podarilo a s brandom spolupracuje doteraz. Russell James je známy predovšetkým svojím jedinečným prístupom k fotografovaniu modeliek. Len on vie vytvoriť také intímne prostredie, aby sa v ňom modelky cítili dobre a boli v ňom čo najprirodzenejšie. Na pľaci je s ním zábava a modelky sú vďaka nemu uvoľnené.

Russell James spolupracoval asi so všetkými ikonickými topmodelkami sveta. Za zmienku určite stojí Doutzen Kroes, Miranda Kerr, Adriana Lima, Taylor Hill, Stella Maxwell, Tyra Banks, Candice Swanepoel, Gisele Bündchen alebo Alessandra Ambrosio. Jeho kariéra zahŕňa fotenia pre prestížne módne magazíny ako Vogue, Harper's Bazzar, GQ, Allure, Marie Claire alebo Sports Illustrated. Okrem toho má za sebou spolupráce so značkami Rolex, Mercedes Benz, Evian, Reebok.

Russell James nefotí len topmodelky. Pred jeho objektív sa postavili aj rôzne známe osobnosti ako napríklad Rihanna, Bill Clinton, Scarlett Johansson, Halle Berry a to sme vymenovali len zlomok z nich. Pod vydavateľstvom teNeues Russellovi vyšlo päť knižných publikácií. Nemusíme ani pripomínať, že všetky knihy zožali vo svete obrovský úspech a objavili sa aj na best-seller listoch.

Vráťme sa ešte na chvíľu k spolupráci so značkou Victoria's Secret. Russell James má s modelkami VS naozaj osobitý vzťah a odráža sa to aj na jeho fotografiách. Je známe, že práve on je obľúbeným fotografom viacerých modeliek z VS. Za zmienku stoja aj backstage fotografie z prehliadok Victoria's Secret. Na zákulisie najkrajšej prehliadky sa v posledných rokoch sústreďuje dokonca väčšia pozornosť ako na samotnú prehliadku. Russell James zachytáva modelky v rôznych situáciách od tancovania, prezliekania až po pózovanie s hudobnými vystupujúcimi.

Odporúčané
Victoria’s Secret vyvracia staré názory: Nová plavková kampaň obsahuje aj plus-size modelky Victoria’s Secret vyvracia staré názory: Nová plavková kampaň obsahuje aj plus-size modelky 23. februára 2021, 18:21

Nebol by to kompletný článok, ak by sme nespomenuli Russellovu pomoc marginalizovaným komunitám. Založil spoločnosť Nomad Two Worlds, ktorá prostredníctvom spolupráce s lokálnymi remeselníkmi a umelcami po celom svete vytvára lepšie podmienky pre ľudí žijúcich zaostalých oblastiach.

Domov
Zdieľať
Diskusia