Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2018, 22:13
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Diaľnica v Bologni zažila obrovský výbuch ako z akčného filmu. Po diaľnici zostala len obrovská diera

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Náraz cisterny na diaľnici skončil tragickým výbuchom.

Na diaľnici pri letisku v talianskom meste Bologna sa pred pár hodinami odohrala tragická havária. Zatiaľ nie je jasné, prečo vodič kamiónu prevážajúceho  horiace materiály vpálil do kamióna stojaceho pred sebou, ale vozidlo sa okamžite aj so svojím materiálom vznietilo.

Stačilo pár desiatok sekúnd na to, aby sa z miesta havárie stala horiaca guľa, pretože cisterna hneď po náraze začala horieť a onedlho aj explodovala. Následky výbuchu zaznamenala na svojich profiloch samotná talianska polícia, ktorá len neveriacky pozerala na miesto, kde pred pár minútami bola plne funkčná diaľnica.


Výbuch zabil minimálne jedného človeka a desiatky zranil, čo spôsobili mnohé úlomky a čiastočky poletujúce stovky metrov do okolia. Diaľnica sa prepadla a zostala po nej iba obrovská diera, a tak ju museli policajti uzavrieť, pretože vodičom hrozilo smrteľné nebezpečenstvo.

Stovky áut navôkol boli po výbuchu poškodené a situáciu sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu až po pár hodinách, pretože horľavý materiál v cisterne pôsobil ako dostatočné palivo na to, aby oheň horel čo najdlhšie. Autentické video z diaľničnej kamery, ale aj kamery priamo v neďalekom vozidle zachytilo desivý moment, keď cisterna vybuchla a nad diaľnicou sa objavil čierny dym.



Domov
Zdieľať
Diskusia