Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2018, 13:23
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zanedbanú budovu na Obchodnej v Bratislave skrášlil nový street art. Obrovské umelecké dielo posiela Slovákom aj jasný odkaz

KULTÚRA BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Jedna z najznámejších bratislavských ulíc vyzerá o čosi lepšie.

Na Obchodnej ulici v Bratislave by si našiel množstvo vizuálneho smogu a zanedbavaných stavieb, ktoré by si zaslúžili dostať novú tvár. Nie je jednoduché zosúladiť záujmy všetkých majiteľov, prenajímateľov aj samotného mesta, aby sa mohla akákoľvek rekonštrukcia Obchodnej posunúť dopredu, ale spoločnosti Excelent sa to podarilo.

Na pomoc si zavolali dvoch šikovných umelcov Viktora Fehera a Samuela Velebného, ktorí sa pustili do práce aj napriek tomu, že v uliciach dosahovala ručička teplomeru viac ako 30 stupňov Celzia. Za šesť dní premenili zanedbanú fasádu budovy na križovatke s Poštovou na veľkolepé dielo oslavujúce našu rozmanitosť a diverzitu.

Ako píšu samotní autori, maľba vyjadruje harmóniu spolunažívania mnohých rozdielnych postáv, ktoré nekladú dôraz na svoje odlišnosti, ale zabávajú sa vo víre mesta. Spoločnosť pomocou statusu Slovákom odkazuje, aby sme sa maľbou inšpirovali, a treba podotknúť, že pri vstupe na Obchodnú ulicu jednoducho vydarený street art nemáš ako prehliadnuť.

Späť
Zdieľať
Diskusia