Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2018, 13:45
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ohrozený biely nosorožec trpí pri vystúpeniach v ruskom cirkuse. Musí poslúchať príkazy a povoziť trénera na svojom chrbte

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Nosorožce rozhodne nemajú v cirkusoch čo hľadať.

Žiadne zviera si nezaslúži vystupovať v cirkuse. Pri opiciach či mačkovitých šelmách nanešťastie už privierame oči, ale keby si odrazu v strede cirkusového stanu zazrel nosorožca, zrejme by si sa necítil najpríjemnejšie. Jeden ruský cirkus trénuje vlastného nosorožca tuponosého už viacero rokov.

Zviera dostalo meno Mafa a v cirkuse vystupuje už dlhé roky, počas ktorých muselo prejsť hromadou bolestivých tréningov. Tréner Sergej Nesterov si vraj po prevoze nosorožca z Juhoafrickej republiky umiestnil svoju posteľ vedľa zvieraťa, aby si čo najskôr zvyklo na ľudí.

Len samotné vybavovanie dokumentov na prevoz trvalo viac ako rok a pri pohľade na vystúpenie nosorožca v cirkuse nemal byť prevoz nikdy povolený. Mafa musí poslúchať príkazy svojho trénera, na povel si musí sadnúť či nechať Sergeja vyjsť na svoj chrbát a povoziť ho. Množstvo návštevníkov cirkusu si atrakciu nevie vynachváliť, lenže nosorožec rozhodne nepatrí do stanu.

Vo vyjadrení pre portál Independent povedal odborník Chris Draper z organizácie Born Free, že vystúpenia nosorožca predstavujú nebezpečenstvo nielen pre trénera, ale aj pre publikum. Stačí jeden zlý pohyb a tréner by mohol prísť o život, čo platí aj o divákoch, ak medzi nosorožcom a publikom nie je dostatočná bariéra.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Aj keď už tisíce ľudí protestovali proti nosorožcovi, z ktorého druhu zostáva na zemi približne 20-tisíc jedincov, ruský cirkus zjavne neplánuje tak skoro zviera využívať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia