Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2018, 2:35
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Arabka objala speváka počas koncertu. Súd jej uložil pokutu vo výške 23-tisíc eur a poslal ju do väzby na dva roky

ZAUJÍMAVOSTI SAUDSKÁ ARÁBIA
Uložiť Uložené

Fanúšička zahalená v nikábe porušila prísny saudskoarabský zákon o obťažovaní.

Saudská Arábia nás svojimi zákonmi asi nikdy neprestane udivovať. Ešte nedávno celý svet oslavoval, že sa po dlhých rokoch v tejto krajine podarilo zrušiť zákaz šoférovania arabským ženám, no ešte stále by sa tu našlo mnoho prísnych legislatívnych princípov, ktoré sú v rozpore so základnými právami a slobodou voči nežnému pohlaviu. Svoje by o tom vedela povedať aj neznáma mladá žena odsúdená na dva roky väzby za objatie speváka počas koncertu.

Tá totiž porušila zákon o obťažovaní po tom, čo sa počas vystúpenia známeho irackého speváka Majida al-Muhandisa v západnom meste Taif rozbehla na pódium a objala ho okolo krku. Saudskoarabské ženy sa totiž nemôžu nijakým spôsobom dotýkať mužov či prísť s nimi do kontaktu, ak nie sú ich príbuzní. Vzápätí na to musela zasahovať ochranka, ktorá v nikábe zahalenú fanúšičku odviedla a zadržala.

Mladá žena, ktorej meno ani vek úrady nezverejnili, sa k svojmu činu priznala. Súd jej okrem odpykania si dvojročného trestu odňatia slobody rovnako uložil aj vysokú pokutu vo výške 23-tisíc eur. Celý incident bol zaznamenaný a zdieľaný na mnohých portáloch či sociálnych sieťach.

Domov
Zdieľať
Diskusia