Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2018, 15:18
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Po WhatsAppe sa šíri nová samovražedná hra Momo. Začali ju prirovnávať už aj k Modrej veľrybe

ZAUJÍMAVOSTI MOMO SAMOVRAŽDA
Uložiť Uložené

Na internete sa objavila nechutná samovražedná hra.

Minulý rok ovládla internet samovražedná hra Modrá veľryba. Desiatky mladých ľudí mali zaplatiť vlastným životom za to, že sa dali do reči so sadistickými užívateľmi v pozadí výzvy, ktorá tínedžerov nútila vykonávať činy, aké by sami od seba zrejme nikdy neurobili.

Na následky činov z Modrej veľryby mali zomrieť desiatky mladých ľudí po celom svete a aj keď hra pomaly odišla do zabudnutia, momentálne sa v aplikácii WhatsApp objavila nová samovražedná výzva. Jednoduchý názov Momo v spojení s nezvyčajnou ženskou tvárou ukradnutou od japonského umelca vedia v deťoch a tínedžerov rýchlo vyvolať strach. Scenár hry by mal byť podobný ako pri Modrej veľrybe.


Po Facebooku sa najskôr šírila výzva, aby ľudia kontaktovali neznáme číslo, pod ktorým sa ukrývala práve fotka ženy a tajomní užívatelia. Po prvom kontakte boli deti zasypané agresívnymi správami a vyhrážkami, pričom psychologické vydieranie malo prerásť už do prvej zbytočnej smrti.

Odporúčané
V Bolívii majú domy, kam sa opilci chodia prepiť 96 % alkoholom a zomrieť. Zaživa ich občas pochovajú na stavenisku ako rituál V Bolívii majú domy, kam sa opilci chodia prepiť 96 % alkoholom a zomrieť. Zaživa ich občas pochovajú na stavenisku ako rituál 11. decembra 2022, 9:30

Samovraždu spáchalo 12-ročné dievča z argentínskeho Buenos Aires, ktoré si svoju činnosť na internete aj komunikáciu s užívateľom Momo natáčalo, ale zatiaľ nie je úplne jasné, či si život zobralo skutočne kvôli tejto hre. Nikto zatiaľ ani len netuší, kto hru Momo vymyslel.

Objavila sa už aj v európskych krajinách ako Francúzsko či Nemecko, pričom prevažne funguje v Latinskej Amerike. Ako ti do hlavy vštepovali tvoji rodičia, nielen na ulici, ale ani na internete by si sa možno nemal baviť s cudzími ľuďmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia