Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2018, 10:03
Čas čítania 0:00
Sona O.

Spokojnosť so sexuálnym životom možno vôbec nesúvisí s tvojím telom, ale so psychikou. Akí ľudia sú v posteli najspokojnejší?

ZAUJÍMAVOSTI DUŠEVNÉ ZDRAVIE PSYCHOPATIA
Uložiť Uložené

Podľa výskumu psychológov môže za spokojnosť v posteli jedna ľudská vlastnosť.

Myslíš si, že za dobrý sex môžu v prvom rade fyzické predispozície alebo obratnosť partnerov? Možno ťa vyvedieme z omylu. Podľa psychológov na univerzite Ruhr v Nemecku má naša osobnosť na svedomí aj výkon v posteli. Vyplýva to zo štúdie publikovanej v Journal of Sex Research

Do experimentu sa zapojila 964 Nemcov, z čoho 98 % dobrovoľníkov tvorili heterosexuáli. Výskumníci sa ich pýtali na intímne otázky z ich sexuálneho života ako napríklad, či sú so sexom spokojní, ako ľahko sa vzrušia, či sa počas aktu cítia uvoľnene a ako hodnotia svoj vlastný výkon.

Potom dali dobrovoľníkom vyplniť známy psychologický test Big 5. Big 5 sa zamierava na 5 znakov ľudskej osobnosti a to na introverziu/extroverziu, svedomitosť/neporiadnosť, prívetivosť/sebeckosť, otvorenosť novým veciam/uzavretosť a neurotizmus/pokoj.

Spokojnosť so sexuálnym životom možno vôbec nesúvisí s tvojím telom, ale so psychikou. Akí ľudia sú v posteli najspokojnejší?
Zdroj: unsplash.com

Podľa výsledkov štúdie to prekvapivo vyzerá tak, že najspokojnejší so svojím sexuálnym životom sú svedomití ľudia. Psychológovia, samozrejme, špekulovali nad tým, ako je možné, že práva táto charakteristika je rozhodujúcim ukazovateľom toho, či je človek sexuálne spokojný.

Odporúčané
Pocit nedostatočného života: Čo robiť, keď ti Instagram spôsobuje FOMO a neustále sa porovnávaš s druhými? Pocit nedostatočného života: Čo robiť, keď ti Instagram spôsobuje FOMO a neustále sa porovnávaš s druhými? 14. marca 2024, 14:30

Nakoniec sa zhodli, že svedomití ľudia sú pozornejší ku svojim partnerom, rozmýšľajú nad tým, čo robia a druhého sa snažia čo najlepšie uspokojiť. Takisto, ak sa vo vzťahu vyskytnú nejaké problémy ako po sexuálnej, tak aj po emociálnej stránke, majú väčšiu túžbu ich vyriešiť a prípadné chyby napraviť.

Naopak, najhorším ukazovateľom bolo vysoké skóre v oblasti neurotizmu a teda emocionálnej nestability. Takéto typy majú väčší strach otvorene rozprávať o problémoch alebo bývajú naopak až príliš kritickí. Svoje vlastné citové problémy prenášajú ako na partnera, tak aj do postele. 

Domov
Zdieľať
Diskusia