Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2018, 15:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Prestaňme vyciciavať život z našich oceánov. Premyslená kampaň poukazuje na to, ako plasty ničia živočíšnu ríšu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Kampaň od Greenpeace vytiahla proti plastom silné zbrane.

Boj proti plastom na jedno použitie naberá v posledných týždňoch na obrátkach. Viaceré svetoznáme spoločnosti ako Starbucks či McDonald’s vyhlásili, že prestávajú používať jednorazové plasty a vymiznú aj plastové slamky. Aby si svoju spoločenskú zodpovednosť uvedomilo viac spoločností, organizácia Greenpeace Canada vymyslela skvelú kampaň.

V spolupráci s agentúrou Rethink v Toronte predstavili sériu fotografií, ktorá podčiarkuje dopad plastového odpadu na naše oceány a najmä na naše živočíchy. Grafici napchali do ryby, korytnačky aj vtáčika plastové slamky a nechali zvieratá dusiť sa.

Kampaň dostala aj veľavravný popis "Don’t suck the life from our oceans." Nikto zrejme nečaká, že jediná séria fotografií presvedčí všetky svetové korporácie, aby sa plastov zbavili, ale čím viac z nich k podobnému kroku pristúpi, tým šťastnejšia bude naša planéta.

Domov
Zdieľať
Diskusia