Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2018, 15:45
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Poliak premenil svoj boj proti depresii na umelecké diela. Tajomné a tmavé miesta mu pomáhajú napredovať

ZAUJÍMAVOSTI POĽSKO
Uložiť Uložené

Poľský umelec Dawid Planeta zožal so svojimi ilustráciami úspech.

Depresia dnes neobchádza nikoho. Každý z nás sa o chvíľu môže dostať do psychického stavu, v ktorom sa nám svet zlieva do čiernobielej hmoty a nevieme sa z mentálneho väzenia vymotať. Aj poľský umelec Dawid Planeta zažíval podobné pocity a dlho si s nimi nevedel poradiť.

Napokon naplno objavil čaro ilustrácií, a tak sa pustil do svojho projektu, ktorý nazval Mini People in the Jungle. Svoj boj proti depresii premenil na vlastný umelecký talent a dnes na zakázku pracuje nielen pre nadšencov, ktorí majú záujem o kúpu originálneho diela, ale platia mu aj známe magazíny či portály.

Už na prvý pohľad človek vidí, že Dawidova tvorba nie je plná veselej nálady a radosti. Tajomné a najmä tmavé kresby zobrazujú maličkého muža v zajatí temnoty a hustého lesa, kde sa musí vzoprieť svojmu strachu. Depresia má množstvo podôb a Dawid raz bojuje proti obrovskému jeleňovi, inokedy musí čeliť majestátnej rybe a nakoniec aj slonovi.

Každý si vie jednotlivé kúsky interpretovať sám, takže aj keď by ti mohla pomôcť pomyselná legenda od autora, zrejme si najlepšie ilustrované situácie aplikuješ na svoj životný boj aj sám. Určite Dawida podpor na Facebooku či Instagrame, kde si môžeš diela aj zakúpiť a objednať si napríklad zaujímavý obal na smartfón.

Domov
Zdieľať
Diskusia