Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2018, 14:18
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Akčný Aquaman, magické Fantastic Beasts 2 aj mysteriózne Glass. 10 najlepších trailerov z Comic-Conu

FILMY A SERIÁLY DISENCHANTMENT HALLOWEEN SHAZAM THE MAN IN THE HIGH CASTLE THE WALKING DEAD VIKINGS
Uložiť Uložené

To najzaujímavejšie z tohtoročného Comic-Conu v jednom článku.

Tak, a je to. San Diego Comic-Con máme úspešne za sebou. Zdá sa to len nám, alebo bol tento ročník oproti tým ostatným na novinky a trailery trochu diétnejší? Napriek tomu sme však dostali lákavé ukážky a novinky očakávaných megahitov. Poďme si teda prezrieť tých 10 najvýraznejších.

Vikings

Na Vikings síce nemálo divákov nadáva, pretože posledné série ukazujú na kvalitatívny prepad, avšak seriál má stále dosť fanúšikov. Na Comic-Cone sme dostali ukážku pre druhú polovicu 5. série.

Zo záveru desiatej epizódy a predošlej adrenalínovej ukážky vieme, že s Lagerthou to nevyzerá príliš dobre. Nie je však vylúčené, že Ivar plánuje obetovať úplne cudziu ženu a tvorcovia nás chcú upútavkou iba vystrašiť.

Trailer zaujal už klasickou dávkou naturalistickosti, temnoti a krvavých scén. Priaznivci seriálu sa teda zrejme dočkajú presne toho, po čom túžia. Premiéra nás čaká 26. novembra (listopad) 2018.

The Man in the High Castle

Voľná seriálová adaptácia slávneho románu od Philipa K. Dicka dorazí so svojou 3. sériou už túto jeseň. Dalo sa teda očakávať, že prvý teaser vyjde práve počas Comic-Conu, keďže doteraz sme žiadne lákadlá nedostali. Okrem toho bola rovno potvrdená aj 4. séria.

Seriál sa odohráva v alternatívnej realite, kde sa nacistickému Nemecku a jeho spojencom podarilo vyhrať druhú svetovú vojnu. V 60. rokoch je už dávno podrobená aj Amerika, ktorá je rozdelená na Veľkú nacistickú ríšu, Japonské pacifické štáty a Neutrálnu zónu.

Medzi účastníkmi odboja zároveň kolujú filmy od človeka s prezývkou Muž z vysokého zámku, ktoré zobrazujú viacero odlišných realít, vrátane tej, kde nacisti utrpeli porážku.

Ako sme sa dozvedeli v predchádzajúcich sériách, medzi týmito realitami je za istých okolností možné cestovať. A zdá sa, že túto informáciu získajú aj popredné nacistické špičky. Juliana Crane (Alexa Davalos) sa medzitým snaží zburcovať odboj na otvorený konflikt proti nacistickej mašinérii. Premiéra sa uskutoční 5. októbra (říjen) 2018.

The Walking Dead

Neúnavní zombíci nás budú ešte nejaký ten čas otravovať. Či v dobrom alebo v zlom, to už závisí na vašom uhle pohľadu. Je ale pravdou, že viacero divákov už The Walking Dead sleduje skôr z povinnosti, než z nejakého veľkého potešenia.

Trailer pre 9. sériu je však tu a seriál možno napokon príjemne prekvapí aj svojich odporcov. V 9. sérii nás čaká väčší časový skok, ktorý naznačoval aj plagát s Carol (Melissa McBride), Michonne (Danai Gurira), Rickom (Andrew Lincoln), Maggie (Lauren Cohan) a Darylom (Norman Reedus).

Podľa neho sme taktiež usúdili, že sa hlavné postavy vydajú do Washingtonu. Premiéra sa uskutoční 7. októbra (říjen) 2018. V 9. sérii sa oficiálne rozlúčime s Andrewom Lincolnom aka Rickom. 

Disenchantment

Našu veľkú pozornosť vzbudzuje aj návrat Matta Groeninga do seriálových vôd. Groening sa vracia po dlhých 20 rokoch a po kultoch, ako Simpsonovci a Futurama, nám tentokrát doručí fantasy komédiu so stredovekého kráľovstva Dreamland.

Hlavnou hrdinkou bude rebelujúca princezná, ktorá sa rada pozrie na dno pohárika a spoločnosť jej bude robiť sarkastický démon Luci a popletený elf Elfo.

Podľa traileru sa zdá, že Groening doručí svižnú zábavu, ktorú si fanúšikovia jeho predchádzajúcich titulov určite nenechajú ujsť. Prvá séria bude mať 10 epizód a Netflix nám ju doručí 17. augusta (srpen) 2018.

Halloween

Veľké nádeje vzbudzuje aj návrat kultového vraha Michaela Myersa (Nick Castle). Nový Halloween bude nadväzovať priamo na originál Johna Carpentera a ostatné diely bude ignorovať.

Ako sme sa dozvedeli z traileru, na konci prvého filmu bol Myers chytený a umiestnený do väzenskej psychiatrickej liečebne. Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) však naňho nezabudla a celých 40 rokov sa pripravovala na jeho návrat. A ten teraz skutočne nastane.

Na Comic-Cone sa premietali prvé zábery z filmu a aj keď ich široká verejnosť zrejme neuvidí (až do premiéry), môžeme sa aspoň oprieť o prvé reakcie divákov a novinárov. Tí boli z prvých scén nadšení a podľa nich sa môžeme tešiť na atmosférický horor, ktorý kultovému originálu neurobí žiadnu hanbu.

Režíruje David Gordon Green (Pineapple Express) a vo vedľajších úlohách uvidíme aj Judy Greer, Andi Matichak, Willa Pattona či Virginiu Gardner. Premiéra je naplánovaná na 18. októbra (říjen) 2018.

Akčný Aquaman, magické Fantastic Beasts 2 aj mysteriózne Glass. 10 najlepších trailerov z Comic-Conu
Zdroj: Universal Pictures

Glass

M. Night Shyamalan je zrejme pevne rozhodnutý potvrdiť svoju doterajšiu skvelú formu a doručí nám sequel svojho brilantného thrilleru Unbreakable z roku 2000 a zároveň aj pokračovanie psycho-thrilleru Split z roku 2016.

Ku Kevinovi Wendellovi Crumbovi (James McAvoy) sa tak pripoja starí známi David Dunn (Bruce Willis) a Elijah Price alias Mr. Glass (Samuel L. Jackson).

Čo sa samotného príbehu týka, v ňom bude Dunn prenasledovať Crumba a jeho nadľudskú osobnosť v sérii eskalujúcich stretnutí, pričom Elijah Price sa zhostí pozície šedej eminencie ťahajúcej za nitky.

Zároveň sa ale posnaží Dunna a Crumba postaviť proti sebe kvôli vlastným záhadným plánom. Bude totiž disponovať závažnými tajomstvami, ktoré zásadne ovplyvnia životy oboch mužov.

Úprimne, ohľadom tohto projektu sme mali trochu obavy. Predsa len, Unbreakable je kult a myšlienkou na pokračovanie sme si neboli úplne istí. Trailer však naše obavy hravo rozohnal. Je atmosférický, vygradovaný a osudový.

Zdá sa, že Shyamalan má svoj projekt pevne v rukách a ak nezakopne, pravdepodobne sa dočkáme veľmi zaujímavej alternatívy ku komiksovým filmom. V kinách sa snímky dočkáme 17. januára (leden) 2019.

Akčný Aquaman, magické Fantastic Beasts 2 aj mysteriózne Glass. 10 najlepších trailerov z Comic-Conu
Zdroj: Universal Pictures/Alex Ross

Godzilla: King of the Monsters

Svoj trailerový debut si na Comic-Cone odbila aj kráľovná všetkých oblúd Godzilla. Pokračovanie snímky z roku 2014 nesie podtitul King of the Monsters a na jeho réžiu dohliada Michael Dougherty, autor hororových komédií Trick 'r Treat či Krampus.

Príbeh sa bude točiť okolo krypto-zoologickej agentúry Monarch, ktorá zistí, že okrem Godzilly existujú aj ďalšie mytologické obludy, konkrétne Mothra, Rodan a King Ghidorah. Keď tieto bájne tvory opäť povstanú, ľudstvo sa ocitá v smrteľnom nebezpečenstve.

Atmosféricky na nás upútavka funguje, hoci možno trochu zamrzí, že Godzillu (a ostatné monštrá) sme zatiaľ poriadne nevideli. Ale chápeme, do premiéry je ďaleko a tvorcovia nechcú všetky tromfy prefláknuť hneď v prvej ukážke.

Herecky sa predstavia Vera Farmiga, Ken Watanabe, Sally Hawkins, Millie Bobby Brown či Kyle Chandler. Samotná premiéra je stanovená na 30. mája (květen) 2019.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Výbornou ukážkou nás poctila aj fantasy zo sveta Harryho Pottera a pokračovanie Fantastic Beasts, tentokrát s podtitulom The Crimes of Grindelwald. Režíruje opäť autor prvého dielu David Yates a scenár znovu napíše J. K. Rowling, autorka knižnej predlohy.

Čo sa samotného príbehu týka, ten sa bude odohrávať nejaký čas potom, čo temný čarodejník Gellert Grindelwald (Johnny Depp) naplnil svoj sľub z konca prvého filmu a utiekol z väzenia Magického kongresu Spojených štátov amerických, známeho pod skratkou MACUSA.

Grindelwald sa teda bude snažiť na svoju stranu získať mnohých nasledovníkov a postaral sa o to, že čarodejníci čistej krvi prevezmú vládu nad všetkými nemagickými bytosťami. Kľúčovú rolu v boji proti Grindelwaldovi zohrá Albus Dumbledore (Jude Law), ktorý spojí sily s bývalým študentom Newtom Scamanderom (Eddie Redmayne).

Z ďalších hercov sa objavia aj Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Carmen Ejogo, Claudia Kim a Callum Turner. Do kín film dorazí 15. novembra (listopad) 2018.

Akčný Aquaman, magické Fantastic Beasts 2 aj mysteriózne Glass. 10 najlepších trailerov z Comic-Conu
Zdroj: Warner Bros.

Shazam!

Stal sa Shazam! najväčším prekvapením Comic-Conu? To je samozrejme diskutabilné, ale pravdou ostáva, že trailer pre túto DC komiksovku dopadol nad očakávania dobre.

Po prvých obrázkoch sme boli voči projektu Davida F. Sandberga (Lights Out) veľmi skeptickí, ale musíme uznať, že trailer vyzerá veľmi fajn. Pravdaže, svojím tónom úplne vybočuje z doterajšej línie temných a osudových DC filmov, ale možno to je práve to, čo DCEU teraz potrebuje.

Humor pôsobil celkom príjemne a nenútene, detskí herci sú sympatickí a Zachari Levi si rolu evidentne celkom užíva. Príbeh sa točí okolo Billyho Batsona (Asher Angel), ktorý bol mocným kúzelníkom Shazamom vybraný, aby sa stal hrdinom, bojoval proti bezpráviu a hájil spravodlivosť.

Stačí zakričať ''SHAZAM'' a zo 14-ročného chlapca je zrazu dospelý superhrdina Shazam (Zachary Levi). V kinách sa tejto komiksovky dočkáme 4. apríla (duben) 2019.

Aquaman

No, a pri DC ostaneme aj v ďalšom príspevku. S Aquamanom sa totiž spájajú nemalé očakávania. Pôvodne sme trailer mali dostať začiatkom tohto mesiaca, ale režisér James Wan sa rozhodol, že nás bude ešte nejaký čas napínať. Napokon prvá ukážka konečne dorazila a rozhodne nevyzerá zle.

Možno do očí udrie až príliš veľká digitálnosť či istá snaha napodobniť vizuál Zacka Snydera, ale celkovo z toho stále môže vyliezť výborný film. Wan je skúsený remeselník, takže komu inému dôverovať, keď nie jemu?

V hlavnej úlohe sa pravdaže predstaví Jasona Momoa. Podľa slov tvorcov nepôjde o klasický origin, hoci náhľady na Aquamanovu minulosť predsa len dostaneme. Hlavný príbeh ale bude o snahe Aquamana získať mystický trojzubec kráľa Atlana, ktorý svojmu nositeľovi dáva moc stať sa kráľom Atlantídy.

Naňho si však brúsi zubi aj Aquamanov nevlastný brat Orm (Patrick Wilson). Ten by navyše rád rozpútal krvavú vojnu proti nášmu pozemskému svetu. Z ďalších herov sa predstavia Nicole Kidman, Willem Dafoe, Randall Park či Dolph Lundgren. Podmorský hrdina dorazí do kín tesne pred Vianocami, teda 20. decembra (prosinec) 2018.

BONUS: Star Wars: Clone Wars

Hneď na začiatku Comic-Conu dostali fanúšikovia Star Wars ohromný darček. Najprv sa na oficiálnej facebookovej stránke Star Wars objavil záhadný obrázok z hashtagom #CloneWarsSaved. Len krátko na to sme sa dočkali oficiálneho traileru, ktorý nám oznámil návrat milovaného seriálu.

Opäť teda dorazia Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Ahsoka Tano, Captain Rex a iní. Príbehovo zrejme nadviažeme priamo na 6. sériu, okrem iného nás čaká aj stretnutie Anakina a jeho padawanky Ahsoky. Dátum premiéry síce zatiaľ nepoznáme, ale vieme, že tvorcovia pre nás pripravujú 12 nových epizód.

Anketa:
Na ktorý z uvedených filmov/seriálov sa najviac tešíte?
Vikings
The Man in the High Castle
The Walking Dead
Disenchantment
Halloween
Glass
Godzilla: King of the Monsters
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Shazam!
Aquaman
Star Wars: The Clone Wars
Vikings
8 %
90 Hlasov
The Man in the High Castle
1 %
15 Hlasov
The Walking Dead
1 %
9 Hlasov
Disenchantment
3 %
28 Hlasov
Halloween
2 %
26 Hlasov
Glass
18 %
187 Hlasov
Godzilla: King of the Monsters
6 %
68 Hlasov
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
24 %
257 Hlasov
Shazam!
10 %
106 Hlasov
Aquaman
21 %
223 Hlasov
Star Wars: The Clone Wars
5 %
51 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia