Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2018, 17:27
Čas čítania 0:00
Lucia Čakyová

Je modelkou pre Victoria's Secret a vo voľnom čase sa venuje programovaniu. Americká kráska Karlie Kloss nezaujme len vzhľadom

VICTORIA'S SECRET
Uložiť Uložené

Mladá, krásna a úspešná. Americká topmodelka a podnikateľka stihla oslniť celý svet.

Už z nadpisu musí byť zrejmé, že 25-ročná Karlie Kloss nepatrí medzi bežné supermodelky. Áno, aj ona behá z jednej módnej prehliadky na druhú, jej tvár zdobí obálky mnohých známych magazínov a dlhodobo spolupracuje so značkou Victoria's Secret. Karlie Kloss sa však okrem toho zaujíma o technológie, matematika jej ide veľmi dobre a vo svojom voľnom čase učí mladé dievčatá programovať. Áno, čítate správne. Študovala na New York University, je filantropka, behá maratóny, stará sa o svoj vlog a venuje sa pečeniu. Aj vy sa pýtate, ako to všetko môže stíhať? Poďme pekne od začiatku.

Karlie Kloss vyrastala v americkom meste St. Louis a nikdy ani len nesnívala o povolaní modelky. Namiesto toho navštevovala hodiny baletu, plnila si školské povinnosti a chcela sa stať lekárkou. S modelingom prišla prvýkrát do kontaktu, keď sa ako 13-ročná zúčastnila miestnej charitatívnej módnej prehliadky. Tam ju objavil modelingový skaut a odvtedy sa venuje modelingu profesionálne.

Odporúčané
Sex až po svadbe, pred prehliadkou drastická diéta. Adriana Lima oslavuje 40, toto si o nej možno nevedel Sex až po svadbe, pred prehliadkou drastická diéta. Adriana Lima oslavuje 40, toto si o nej možno nevedel 12. júna 2021, 9:36

Jej prvá veľká módna prehliadka bola rovno pre Calvin Klein na newyorskom týždni módy v roku 2007. Karlie vtedy mala len 15 rokov. Jej kariéra sa rozbehla priam raketovo a doposiaľ spolupracovala asi so všetkými prestížnymi značkami ako napríklad Dior, Louis Vuitton, Oscar de la Renta, Marc Jacobs alebo Versace. Je tvárou značiek adidas a Swarowski a ambasádorkou L'Oreal Paris. Nemá ešte ani len 30 rokov a na titulke magazínu Vogue sa objavila neuveriteľných 38-krát. Časopis TIME ju v roku 2016 zaradil medzi 100 najvplyvnejších ľudí planéty.

Vo svete ju preslávilo najmä jej dlhoročné pôsobenie pre značku Victoria's Secret. Na najkrajšej šou roka debutovala v roku 2011 a doteraz sme ju mohli vidieť na každej jednej prehliadke okrem rokov 2015 a 2016. Dvojročnú pauzu si dala preto, aby sa mohla naplno venovať študentským povinnostiam na NYU. Predsa len, skĺbiť štúdium a profesionálny modeling musí byť určite náročné. V tom čase takisto rozbiehala svoj mimoriadne úspešný Youtube kanál Klossy a založila Kode with Klossy.

Kode with Klossy je nezisková organizácia, ktorá učí mladé ženy programovať a poskytuje im štipendiá. Ako sme už spomínali, Karlie je známa svojím nadšením pre technické vedy a k programovaniu sa dostala v roku 2015. Veľmi rýchlo sa naučila základy nielen Ruby, ale aj iných programovacích jazykov. Jej hlavným cieľom je dodať mladým ženám odvahu, aby sa aj ony začali venovať technike.

Karlie je známa aj svojou rozsiahlou charitatívnou činnosťou. V roku 2012 skombinovala svoju vášen pre pečenie s filantropiou a v spolupráci s newyorským mliečnym barom Momofuku rozbehla Klossies - vlastnú líniu vegánskych a gluten-free cookies. Výťažky z ich predaja putovali na podporu charitatívnych projektov FEED.

Odporúčané
Victoria’s Secret vyvracia staré názory: Nová plavková kampaň obsahuje aj plus-size modelky Victoria’s Secret vyvracia staré názory: Nová plavková kampaň obsahuje aj plus-size modelky 23. februára 2021, 18:21

A čo jej súkromie? Karlie Kloss od roku 2012 tvorí pár s vplyvným americkým podnikateľom a investorom Joshuom Kushnerom, žijú spolu ako inak v New Yorku.

Karlie Kloss je už vo svojom mladom veku mimoriadne úspešná, no ešte ani zďaleka nedosiahla všetko, čo chcela. V budúcnosti plánuje dokonca rozbehnúť vlastný startup. My dúfame, že ju aj tento rok uvidíme kráčať na prehliadke Victoria's Secret. A keby aj náhodou nie, určite o nej ešte budeme veľa počuť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia