Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2018, 22:00
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Ponorte sa v skvelom traileri pre Aquamana do hlbín oceánu v akčnom dobrodružstve, ktoré má zachrániť DCEU

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Štúdio Warner Bros. sa so svetom konečne podelilo o prvé zábery z očakávanej komiksovej sólovky Aquamana. Navnadili vás do kina?

Postava Aquamana v podaní Jasona Momou nám bola na striebornom plátne po prvýkrát predstavená ešte v snímke Batman v Superman: Dawn of Justice, aj keď len na malý moment. Naplno sme si ho mohli potom užiť v minuloročnej tímovke Justice League.

A hoci ani jedna z komiksoviek nezaznamenala taký jednoznačný kritický úspech, ako by si štúdio Warner Bros. predstavovalo, rozhodne nestrácame nádej a dúfame, že to zmení Aquamanova nadchádzajúca sólovka.

Ponorte sa v skvelom traileri pre Aquamana do hlbín oceánu v akčnom dobrodružstve, ktoré má zachrániť DCEU
Zdroj: Warner Bros.

Čo sa jej príbehu týka, ten by sa mal sústrediť najmä na samotného Aquamana a údajne nám bude predstavená aj jeho minulosť, pričom uvidíme, ako objavil svoje schopnosti a ako neochotne sa staval k prijatiu úlohy kráľa. To však stále nie je všetko.

Nedávne informácie nám totiž prezradili, že keď Atlantída klesla pod hladinu, bola rozdelená na sedem kráľovstiev. V podvodnom svete taktiež nájdeme aj Radu kráľov, ktorá sa nachádza na okraji Atlantídy a stojí tam 7 sôch, každý reprezentujúca jedného z pôvodných kráľov.

No a na tom mieste sa budú zbiehať armády Nereusa (Dolph Lundgren) a Orma/Ocean Mastera (Patrick Wilson), teda Aquamanovho nevlastného brata a hlavného záporáka filmu. Presuňme sa už ale k debutovej ukážke.

Za réžiou stojí James Wan (Saw, The Conjuring, Furious 7), ktorý sa spoločne s Willom Beallom (Gangster Squad) a Geoffom Johnsom postaral aj o scenár.

Čo povedať k traileru? Vizuálne sa blíži estetike Zacka Snydera, ale to samo o sebe ešte nemusí byť nič zlé. Hoci možno by sme čakali, že Wan príde s niečím trochu odlišnejším. Evidentne nás čaká plno akcie a strhujúcich (nielen) podmorských bojov. Zatiaľ sa zdá, že by Wan skutočne mohol byť záchrancom univerza. Ale uvidíme. 

Okrem Momou, Wilsona a Lundgrena si ďalej zahrá napríklad Amber Heard, Willem Dafoe, Temuera Morrison, Yahya Abdul-Mateen II, Ludi Lin, Nicole Kidman či Michael Beach.

Premiéra snímky je u nás naplánovaná na 20. decembra (prosinec) 2018 a pokiaľ sa o nej chcete dozvedieť ešte čosi viac, vstúpte už klasicky do tohto vlákna. Čo hovoríte na prvé zábery? Zájdete koncom roka do kina?

Ponorte sa v skvelom traileri pre Aquamana do hlbín oceánu v akčnom dobrodružstve, ktoré má zachrániť DCEU
Zdroj: Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia